Improbasen

Kids in Jazz
Barnas Jazzhus


Om oss
Kontakt
Lenker












"These are my friends in Norway!

I played the saxophone with them in Norway and I made friends with them thru Jazz. We went to Japanese Sushi restaurant, Opera house and so on. I had a lot of fun.

They are having concerts now and I saw picture of them.(Tora took) so I wanna meet them and I miss their music. I take great pride in playing with them indeed. Thank you for your compliment. I can't wait to meet them!"

-Momoka Kaneko, Yokohama


Håvard Wiik Trio på Barnas Jazzhus

6. oktober fikk vi besøk av Håvard Wiik Trio, med Håkon Mjåset Johansen, Ole Morten Vågan og Håvard Wiik. De spilte konsert for barn og foreldre, og hadde deretter clinic med elevene våre.



Håvard Wiik har de siste årene markert seg som en av Norges mest spennende pianister. Han legger for dagen en uslokkelig musikalsk nysgjerrighet og spenner over et stilistisk register av sjelden bredde. De siste årene har han vært bosatt i Berlin, men han turnerer denne uken i Norge, med sin fabelaktige trio med med Ole Morten Vågan og Håkon Mjåset Johansen.



Først kunne musikerne fortelle barna at både Ole Morten Vågan og Håkon Mjåset Johansen deltok på en rekke prosjekter ledet av Improbasens faglige leder Odd André Elveland da de selv var barn. Så ville de vite hva slags låter barna på Improbasen spiller til vanlig. Flere låter ble ramset opp, og trioen spilte så en avdeling der de dykket ned i dette materialet.

 

Etterpå ble det åpnet for spørsmål og diskusjon rundt versjonene, med mange morsomme innspill fra barna. Så var det elevenes tur. 



De spilte flere av de samme låtene sammen med trioen, og fikk nyttige innspill på "time" og rytmikk, melodikk, harmonikk osv.



De som spilte samme instrument som gjestene, fikk også mange nyttige instrumentaltekniske tips, og alle gikk hjem med nye erfaringer, masse inspirasjon, og med en eksklusiv konsertopplevelse fra et band i europeisk toppklasse.

 

 

Improbasen
Besøksadresse:
Bergljots vei 15, Keyserløkka, Oslo
Postadresse:
c/o Østnorsk Jazzsenter, Pb. 4774 Sofienberg, 0506 OSLO