Improbasen

Kids in Jazz
Barnas Jazzhus


Om oss
Kontakt
Lenker
"These are my friends in Norway!

I played the saxophone with them in Norway and I made friends with them thru Jazz. We went to Japanese Sushi restaurant, Opera house and so on. I had a lot of fun.

They are having concerts now and I saw picture of them.(Tora took) so I wanna meet them and I miss their music. I take great pride in playing with them indeed. Thank you for your compliment. I can't wait to meet them!"

-Momoka Kaneko, Yokohama


Oppsummering av sesongen20. juni oppsummerte vi sesongen 2013/14 med en del av de nye elevene i Oslo. For ett år siden fikk vi vite at Sparebankstiftelsen hadde bevilget 600.000 til å etablere et prosjekt med nybegynnere i hovedstaden. Et viktig premiss var at det skulle utarbeides en dokumentasjon av metodikken, slik at flere kan få nytte av opplæringsmodellen, som er basert på en balansert kombinasjon av individuell opplæring og samspill, der gehørtrening og håndverk lært gjennom praktisk musisering, er viktige ingredienser.

  

I september startet vi opplæring helt fra grunnen av, og det er nesten utrolig hva disse barna helt ned i 8-årsalderen har vært med på. Allerede etter å ha spilt instrumentene sine i bare to uker, ble de presentert på
årskonferansen til Europe Jazz Network. I oktober deltok de på en fagsamling for jazzinteresserte kulturskolelærere. I januar spilte de på jazzklubb. To dager etterpå var det klart for nyttårsfestspill.I februar ble de portrettert i et radioprogram på NRK, som ble tatt opp på Nasjonal Jazzscene. I mars og april kastet de seg ut i ellevilt samspill med unge jazztalenter fra Japan og Østerrike. Uken etter deltok en av dem under et innlegg på Studentersamfunnet i Oslo. Etter å ha fått besøk fra Stavanger, gjorde de et kunstnerisk innslag på en næringskonferanse, før alt kuliminerte i den flernasjonale mønstringen som markerte den Internasjonale Jazzdagen i begynnelsen av mai. Et begivenhetsrikt år for en nybegynnergruppe!

 

Ikke rart det tok av litt da disse barna møttes for å oppsummere hva de har lært. Nå blir det noen dager fri, før hele gjengen deltar på seminaret i forbindelse med Oslo Jazzfestival i begynnelsen av august. Så følger vår egen festival Kids in Jazz 9-12. august, med gjester fra Sverige, Danmark, Sveits, Østerrike og Japan.


 

 

Improbasen
Besøksadresse:
Bergljots vei 15, Keyserløkka, Oslo
Postadresse:
c/o Østnorsk Jazzsenter, Pb. 4774 Sofienberg, 0506 OSLO