3. mars ble nok en uforglemmelig ettermiddag på Barnas Jazzhus. Les mer

3. mars ble nok en uforglemmelig ettermiddag på Barnas Jazzhus. To knallsterke konstellasjoner ble presentert denne lørdagen.

Martin Kringlebotten kvartett, stilte med hardtsvingende tonal jazz. Tenorsaxofonisten Martin Kringlebotten har hatt en flott utvikling den siste tiden, og spilte med energi og rytmisk snert.

Vi fikk også strålende solistprestasjoner av den brilliante pianisten Philip Johannes Granly og trommeslageren Trym Saugstad Karlsen.

I tillegg til to Bill Evans-låter, var bandet innom komposisjoner av Ornette Coleman og Clifford Brown, alt meget formsikkert gjennomført, med tett samspill og meget sterke solistprestasjoner.

Med kun 14-åringer i bandet, ble dette reneste oppvisningen i fjortis-jazz.

Konseptet har virkelig satt seg, og Barnas Jazzcafé har blitt et enestående samlingssted for unge jazztalenter.

Det er helt utrolig å observere at jazz blir diskutert på tvers av aldersgrupper, og at en enda yngre generasjon er i anmars.

(Teksten fortsetter)

Etter pausen stod en trio av ypperste klasse på scenen.

Frøysa/Huseby/Lindgren ble et møte mellom altsaxofonisten Jenny Frøysa (14), bassisten Karl Erik Huseby (14) og trommeslageren Christine Lindgren (12)

Her fikk vi høre en saxofonist og en bassist med en harmonisk oversikt på høgskolenivå.

Dette smeltet perfekt sammen med Christine Lindgrens årvåkne trommespill (se video av Christine på NRK Super)

Trioen startet med Wayne Shorters Nefertiti, et akkordskjema de ferreste våger seg i kast med. Her var det full kontroll og knallsterke solistprestasjoner.

Dette gled over i en fri-improvisert sekvens som endte i en helt magisk versjon av balladen My foolish heart. Slik fortsatte hele settet uten stans, og var innom Keith Jarretts The Windup, før det gjennom nok en fri-improvisert passasje endte opp i en bass-solo-versjon av Blue in green. En utrolig ettermiddag med to knallsterke band.

Du kan lese mer om Barnas Jazzcafé her Du kan også lese om da Mats Eilertsens SkyDive spilte i caféen vår. Flere konserter i serien blir snart annonsert på jazzinorge.no