Improbasen

Kids in Jazz
Barnas Jazzhus


Om oss
Kontakt
Lenker
"These are my friends in Norway!

I played the saxophone with them in Norway and I made friends with them thru Jazz. We went to Japanese Sushi restaurant, Opera house and so on. I had a lot of fun.

They are having concerts now and I saw picture of them.(Tora took) so I wanna meet them and I miss their music. I take great pride in playing with them indeed. Thank you for your compliment. I can't wait to meet them!"

-Momoka Kaneko, Yokohama


Flere nyhetssaker:  < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 > 


Nye talenter i Stavanger og SandnesVi har innledet et samarbeid med Stavanger og Sandnes Ungdomsstorband, som ledes av trompetisten Gunhild Seim. I forbindelse med bandets jubileumskonsert senere i høst, skal vi jobbe inn et repertoar som gir alle medlemmene anledning til å utvikle seg med improvisasjon. Arbeidet startet 20. september, og det dukket opp medlemmer helt ned i 12-årsalderen, med meget stort potensiale.


Dialog med Akershus Fylke 

  

Vi har hatt et interessant møte med Øivind Nordal hos Akershus Fylke og Kari Grete Jacobsen, som er daglig leder for Østnorsk Jazzsenter. Nordal er svært positiv til prosjektet vårt, og vi vil holde kontakten videre og jobbe for bedre forankring.


Europe Jazz Network13. september gjorde vi en presentasjon på Europe Jazz Network's årskonferanse i Trondheim. 10 minutter etter at presentasjonen var ferdig, var vi invitert til 6 land Les mer


Samba i det grønne

 


31. august ledet vi an sambatoget som åpnet Ski-festivalen. Etterpå ble det eksklusiv skyss til Barnas Dag på Kråkstad.


Flott avslutning på BUZZ-seminaretBUZZ-seminaret ble avsluttet med flott konsert i Spikersuppa 17. august. Vi takker alle som bidro, for strålende innsats!


Kids in Jazz 2013 en suksessKids in Jazz 2013 ble gjennomført mellom 10. og 14. august og var igjen svært vellykket. Gjestene ankom 8. august for kulturutveksling og forberedelser. Denne gangen hadde vi besøk fra Sapporo, Kawasaki; Yokohama, Østerrike, Ukraina og Norge. I tillegg til fantastiske konserter, er den viktigste effekten av festivalen det varme samholdet som oppstår mellom barn som har en felles lidenskap for musikkformen. Det er også svært gledelig å registrere at de som møtes i Norge, fortsetter å spille sammen i sine respektive land når de kommer hjem. Dette gir en ny dimensjon til viktigheten av festivalen. Fyldig rapport kommer i løpet av januar 2014.


BUZZ-seminaret fortsetter5. august var det de eldstes tur. Etter tre seminardager vil disse bli å høre på en del av konsertene i forbindelse med Kids in Jazz. Avslutningskonserten blir på Oslo Jazzfestivals siste dag, lørdag 17. august, på utescenen i Spikersuppa.


De yngste er i gang1. august var vi i gang med BUZZ-seminaret i regi av Oslo Jazzfestival. Først ut er gruppen 10-12 år. Denne gangen har det faktisk lurt seg med barn helt ned til 8 år, som improviserer og spiller kule jazzlåter.


Turné til Japan10. juli dro vi på turné til Japan med elevene våre. Det ble mange sterke opplevelser, og en kulturutveksling uten sidestykke. Les mer


Suksess med 5-klasseprosjektet5-klassingene vi har jobbet med i samarbeid med Kråkstad skole, er allerede konsertklare. Etter få uker band-undervisning i skoletiden, spilte de for fullsatt sal 17. juni. Samtlige har fått undervisning fra grunnen, og vi har fordelt dem på flere blandede grupper med vibrafon, piano, kontrabass, trommer og etter hvert saxofon. Publikum var svært imponert over resultatet. Erfaringene er meget interessante, og andre skoler som har lyst til å prøve dette må gjerne ta kontakt.


Festivalprogrammet kommer på plassBrikkene til Kids in Jazz 2013 kommer på plass. Vi har engasjert Hanne Backe Hansen som produsent for festivalen, og vi har hatt nok et møte med kommunen. Etterhvert som artistene blir klare finner du dem her


Ny Grilljazz

 

4. juni var det igjen klart for kulturskolens sesongavslutning. Se også rapporten fra fjorårets arrangement, som du finner her


Ski Kulturfestival

 

1. juni var det igjen klart for Ski Musikkråds flotte arrangement. Denne gangen inviterte vi unge talenter fra Ski til å være gjestesolister med Improbasens husband. Dermed ble det også et gjensyn med hjemvendte helter, bl.a. vår egen Henriette Eilertsen som har valgets kvaler denne våren, etter å ha fått plass på jazzlinjene ved NTNU, Griegakademiet og Norges Musikkhøgskole.


Sambarbeidet med Ski Kunstforening forsetter25. mai hadde vi igjen gleden av å spille på åpningen av en flott kunstuststilling i Ski, denne gang med dyktig gjestesolist fra Ljan.


Innspillseminar med Kulturministeren

 
 


24. mai representerte vi Akershus på Kulturminister Hadia Tajik's innspillseminar i Lørenskog Hus. Vi merket oss spesielt innspillet fra Kari Grete Jacobsen i Østnorsk Jazzsenter, om å gjøre Improbasen til nasjonalt senter for improvisasjonsbasert opplæring. Vi er ikke der enda, men når Kari Grete har sagt det, så blir det nok slik...til slutt.


Kids in Jazz tar form 

  

Kids in Jazz 2013 tar form. Vi har vært i møte med Kultursjef Mette Skrikerud og Bjørn Morten Kjærnes ved kulturskolen. Ski kommune stiller med lokaler, transport, nattevakter og penger, så da er det bare å glede seg til august!


Jazztalenter til musikklinja7. mai var det prøvespill til musikklinja i Ski, og samtlige av Improbasens elever på dette kullet velger å gå videre med musikk. Disse vil garantert prege musikklinjas profil de tre neste årene.


Samarbeidet med Oslo Jazzfestival fortsetter 

  

Vi har vært i møte med Edvard Askeland og Roy Jahrn ved Oslo Jazzfestival. Også i 2013 blir det samarbeid om festivalens workshop, som skifter navn til BUZZ. Det blir også tettere samarbeid om Kids in Jazz, med felles parade 10. august.


Improbasen åpner avdeling i Oslo Etter en fantastisk periode, med en elevgruppe som i løpet av få år har gått fra å være nybegynnere på instrumentet sitt, til å åpne egen jazzcafé og gjennomføre konsertserie på Nasjonal Jazzscene, utvider Improbasen nedslagsfeltet. Les mer


Dialog med Musikk og Ungdom 

   

Vi har hatt et interessant møte med Eivind Løvdal, som er programsjef i Musikk og Ungdom. MoU er en del av den verdensomspennende organisasjonen Jeunesses Musicales, og vi har diskutert framtidig samarbeid i forbindelse med Kids in Jazz og andre internasjonale prosjekter.


Ny konsert på Victoria lørdag 4. maiLørdag 4. mai fortsetter konsertserien på Nasjonal Jazzscene. Les mer


Den internasjonale jazzdagen30. april medvirket vi på markeringen av den internasjonale jazzdagen på Nasjonal Jazzscene. Kontaktutvalget mellom innvandrerbefolkningen og myndighetene sto bak arrangementet, og vi ble invitert av Maren Selvaag og Frøy Aagre som står bak International Network for Female Instrumentalists. Her møtte vi også dyktige elever fra musikklinja i Lillestrøm.


Landsmøte i Norsk Jazzforum

 

20. april spilte vi på Norsk Jazzforums landsmøte i Oslo. Innslaget var knyttet til at Barnas Jazzhus ble kåret til Årets Norske Jazzklubb for noen måneder siden. Du kan lese mer om tildelingen på NJF's nettsider


Dialog med Sparebankstiftelsen 

  

Vi er i dialog med Sparbankstiftelsen, som er en meget viktig bidragsyter i utviklingen av kulturlivet. Vi har hatt uhyre spennende møter med både Martin Revheim og Linn Cathrine Lunder, som selv har utviklet den fanatastiske barnekultur-festivalen Miniøya.


Samarbeid med grunnskolenVi har utviklet et konsept som nå prøves ut på 5-klassinger i samarbeid med kulturskolen i Ski. Les mer


Follo JazzorkesterGitaristen Andreas Haddeland som er primus motor for Nesodden Jazzklubb, har tatt et fint initiativ for å få i gang et jazzorkester for barn i Follo. Les mer


Knallsuksess på Nasjonal Jazzscene 

 

Barnas Jazzcafé fikk en meget vellykket premiere på Nasjonal Jazzscene lørdag 6. april. Les mer


Driften profesjonaliseres

Aktiviteten og nedslagsfeltet til prosjektet vårt har blitt så omfattende at vi ser behov for en tilpasning av organisasjonen.

Vi har rådført oss med kulturentrepenøren Martin Revheim, som ser et stort og viktig potensiale i å videreutvikle prosjektet.

Han hadde mange gode råd, og anbefalte oss å ta kontakt med Tine Tyldum, som har mulighet til å ta noen administrative grep en periode.

Tine har bakgrunn fra bl.a. Musikk og Ungdom, og et imponerende kontaktnett på kulturfeltet.

I månedene fram mot sommeren, vil hun se på muligheter for å styrke organisasjonen, og finne finansieringsløsninger som samsvarer med aktivitetsnivået.
Barnas jazzcafé inntar hovedstadenLørdag 6. april kl. 14.00 braker det løs på Nasjonal Jazzscene! Les mer


Ny studietur til JapanEtter alt dette ble det bare helt nødvendig med en gjenvisitt til Japan. Les mer


Besøket avsluttes med stormønstring i SkiBesøket fra Japan i forbindelse med at Barnas Jazzhus ble kåret til Årets Norske Jazzklubb, ble avsluttet 13. februar, med en stor mønstring i regi av Ski Jazzklubb. Les mer


Møte med KulturdirektørenI forbindelse med det siste besøket fra Sapporo, ble det også tid til et møte med Hilde Barstad, som er kulturdirektør i Oslo Kommune. Les mer


Nye venner i Voss

 
 


Etter Bergen fikk gjestene våre et spennende møte med Ole Bull Akademiet, Vossa-jazz, og John Taylor's fantastiske elever ved Voss Jazzskule. Les mer


Vi vil til Bergen!Vi fikk lyst til å vise de flotte japanske gjestene våre vestlandet, og 11. februar ankom vi Bergen. Les mer


Barna kuppet søndagsjammen10. februar kuppet en gjeng norske og japanske barn søndagsjammen på Nasjonal Jazzscene. To japanske jenter er på Norges-besøk i forbindelse med at Barnas Jazzhus ble kåret til Årets Norske Jazzklubb. Les mer om de to jentene her


Barnas hemmelige jazzcafé9. februar dukket det opp gjester fra de utroligste steder! Les mer


Årets Jazzklubb

 

Barnas Jazzhus er Årets Norske Jazzklubb 2013! Les mer


Hedvig Mollestad Thomassen på besøk7. februar kom den suksessrike gitaristen Hevig Mollestad Thomassen på besøk. Les mer


Samarbeid med NTNUI februar innledet vi praksis-samarbeid med den anerkjente jazzlinja ved NTNU i Trondheim. Les mer


Møte med jazzlegende27. november kom Arild Andersen til Ski, med sin trio med Tommy Smith og Paolo Vinaccia. Dette ble også årets siste i serien der Barnas Jazzhus presenterer en avdeling med unge talenter i forkant av konsertene i Ski. Du kan lese mer om Arild Andersen her


Ny workshop på Nasjonal Jazzscene

 
 


28. oktober hadde vi igjen workshop på Nasjonal Jazzscene, i samarbeid med Østnorsk Jazzsenter, og både gamle og nye bekjentskaper dukket opp.


En ny verdenEtter de fantastiske erfaringene fra Kids in Jazz, ble det bare helt nødvendig å ta en studietur til Japan. Inntrykkene er aldeles overveldende, og utbyttet er så omfattende at det vil ta flere måneder å sette sammen en rapport. Men...den kommer! I mellomtiden kan du lese om Kids in Jazz her


Workshop og konsert med Hanna Paulsberg Concept17. oktober hadde vi med støtte fra Norsk Jazzforum, workshop og konsert med Hanna Paulsberg Concept. Les mer


Jazz på Jølst

 
 


13. oktober presenterte vi barnejazzforestillingen "Bli med og Jazz" til et ungt og særdeles entusiastisk publikum, på den sjarmerende jazzfestivalen i Jølster. Du kan lese omtalen fra Firda Tidend her


Møte med Motif9. oktober kom et av de norske bandene som har høstet størst anerkjennelse internasjonalt til Ski. Igjen presenterte vi en avdeling med unge talenter i forkant av hovedkonserten, til stor entusiasme for de framøtte. Les mer om Motif her


Samarbeid med musikere i europeisk toppklasse

 

11. september besøkte Meadow Ski, med den legendariske pianisten John Taylor, Tore Brunborg og Thomas Strønen. Dette ble også det første arrangementet der Barnas Jazzhus presenterer en avdeling med unge talenter i forkant av hovedkonserten. Les mer om Meadow her


Barnas Jazzcafé til SkiEtter suksessen med Barnas Jazzcafé vil vi høsten 2012 kjøre en konsertserie i samarbeid med Ski Jazzklubb, med en avdeling unge talenter i forkant av samtlige konserter. Les mer om Ski Jazzklubb her


Any time now!Endelig er den fyldige rapporten fra Kids in Jazz på vei. De første bildene kommer i løpet av de nærmeste dagene.

The comprehensive report from the unforgettable festival Kids in Jazz is finally on it's way. The first photo's will be published here shortly.


 

Welcome back, we miss you SO much! See you next summer...


Kids in JazzEtter festivalen Kids in Jazz, blir livene våre aldri som før. Vi er lamslått, utslitt, og lykkelige! Vi har ikke hatt sjanse til å holde nettsidene ajour med denne fantastiske prosessen, men vi skal skrive en hel BOK om dette når vi får samlet trådene utover vinteren. Dette har gitt et helt nytt perspektiv på arbeidet med barn og jazz, og vi er fyllt av ny lærdom, vennskap og varme. En opplevelse for livet!


Kontakt med Japan...(!)


Vi lurte en stund på om vi var alene her i verden, men en dag sto det noen merkelige tegn i innboksen. Les mer


Hva skjer?


Denne uken presenteres vi i den faste spalten Hva skjer, under fanen jazzprofil på jazzinorge.no. Du finner jazzprofil her


Flere nyhetssaker: < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 > 

 

 

Improbasen
Besøksadresse:
Bergljots vei 15, Keyserløkka, Oslo
Postadresse:
c/o Østnorsk Jazzsenter, Dronningens gate 16, 0152 Oslo