Det var med delirisk entusiasme vi i år kunne gjennomføre flere konserter under Kids in Jazz SAMTIDIG flere steder i landet. Ekstra gledelig var det at når vi for første gang tok med oss Kids in Jazz ut av Oslo-området, så endte vi opp på den fantastisk sjarmerende festivalen HemnesjazzMed på lasset fulgte Umi Furuhata fra Sapporo, og vi hadde også med den fenomenale pianisten Ayumi Tanaka som ekstra instruktør. 

På Hemnesberget møtte vi en fantastisk gjeng unge talenter helt ned til 8 år. Opplegget var meget godt tilrettelagt av Kulturskolerektor Elisabeth Ødegård. Vi jobbet først med aldersgruppen 8-10 år. Improvisasjons-erfaring var det nok lite av, men dét var INGEN hindring for denne gjengen. Etter noen få timer intens jobbing, var et helt knippe låter på plass, med både vokal, blås, komp, og svært så spreke improviserte solopartier. Etterpå sto de fra 11 år og oppover for tur. isse slapp seg også fort løs med improvisasjon. Her var både dyktige blåsere og en meget lovende jazzvokalist.

Neste dag var det rett på konsert på Bluesfabrikken. Først fikk de yngste vise hva de hadde lært. Her fikk vi bl.a. høre komposisjoner av Sonny Rollins og Herbie Hancock. Umi Furuhata fra Sapporo, var også solist på en av låtene med denne sjarmerende gruppen. Deretter var det igjen klart for gruppen fra 11 år og oppover. Også her spilte samtlige improviserte soloer. Det ble også tid til en egen avdeling med Umi Furuhata, og vi fikk høre en nydelig duett med den unge vokalisten Ylva Langset sammen med Ayumi Tanaka.

Vi takker alle vi møtte i Hemnes for en fantastisk raushet og gjestfrihet, og vi gratulerer Magnar Skreslett & co med en organisering som er HELT i særklasse. De kunne drive festivalskole i Hemnes!