Improbasen

Kids in Jazz
Barnas Jazzhus


Om oss
Kontakt
Lenker
"These are my friends in Norway!

I played the saxophone with them in Norway and I made friends with them thru Jazz. We went to Japanese Sushi restaurant, Opera house and so on. I had a lot of fun.

They are having concerts now and I saw picture of them.(Tora took) so I wanna meet them and I miss their music. I take great pride in playing with them indeed. Thank you for your compliment. I can't wait to meet them!"

-Momoka Kaneko, Yokohama


Årets Jazzklubb

Barnas Jazzhus er Årets Norske Jazzklubb 2013. Vi kan nesten ikke tro det, og vi er fyllt ydmykhet og takknemlighet. Prisen ble kunngjort i forbindelse med den landsomfattende festivalen Vinterjazz, og tildelingen ble feiret med en spesialutgave av Barnas Jazzcafe med helt utrolige gjester. Les om arrangementet her, mer om prisen nedenfor:
Bilder av Asaki Abumi

 

Det er Norsk jazzforums styre, bestående av arrangører, festivaler og profesjonelle jazzmusikere, som tildeler prisen Årets jazzklubb til én av organisasjonens medlemsklubber. Prisen er på 25 000 kroner og overrekkes i forbindelse med den landsdekkende jazzmønstringen Vinterjazz. I Norsk jazzforums begrunnelse for Årets Jazzklubb 2013 heter det bl.a:

«Barnas Jazzhus er en ung klubb i dobbelforstand. Denne scenen, som åpnet med fulle hus for knappe ett år siden, vier plassen til de aller yngste jazztalentene. På Barnas Jazzhus får barn og ungdom mellom 9 og 18 år utfordringer og utviklingsmuligheter, de opplever mestring og ikke minst gleden i musikken.

Og disse unge talentene har imponert garvede jazzfolk. En fjortenåring som fremfører John Coltranes Giant Steps med den største selvfølgelighet, er ikke hverdagskost. Barnas Jazzhus jobber tett med Improbasen, en utradisjonell musikkskole som lærer unge musikere fra 9 år og oppover, jazz og improvisasjon. Et spennende og inspirerende pedagogisk opplegg som får talentene til å blomstre.

Barnas Jazzhus er en god framføringsarena for disse barna, men også en scene til inspirasjon for talentene. Flere av Norges mest etablerte jazznavn har inntatt scenen i forbindelse med workshops på Improbasen; Mats Eilertsens Skydive, Hanna Paulsberg Concept og Food for å nevne noen.

Barnas Jazzhus har også en rekke spennende samarbeid og konsepter. De samarbeider med noen av landets største arrangører som Oslo Jazzfestival og Nasjonal jazzscene, de har etablert minifestivalen Kids in Jazz, og etablert en besøksserie for barn i grunnskolen. En konsertserie med mer eksperimentell jazz og improvisasjon er også under planlegging.

I fjor innledet Barnas Jazzhus et unikt samarbeid med Sapporo Junior Jazz School i Japan, som har åpnet for spennende utveksling på tvers av kontinentene.

Barnas Jazzhus er et utradisjonelt og spennende tilbud som lykkes i å både rekrutterer et nytt, større publikum og ikke minst bringe fram nye, unge jazztalenter. Det er gledelig å konstatere at de unge musikerne representerer begge kjønn og at jentene står fram som sterke profiler.

Barnas Jazzhus har med sitt konsept fått stor oppmerksomhet ikke bare i jazzNorge, men også i musikklivet generelt. Barnas Jazzhus har blitt en fantastisk og unik rekrutteringsarena for jazz . Det en stor glede å overrekke prisen for Årets Jazzklubb 2013 til Barnas Jazzhus!»


Les mer om arrangementet her

 

 

Improbasen
Besøksadresse:
Bergljots vei 15, Keyserløkka, Oslo
Postadresse:
c/o Østnorsk Jazzsenter, Dronningens gate 16, 0152 Oslo