Improbasen

Kids in Jazz
Barnas Jazzhus


Om oss
Kontakt
Lenker
"These are my friends in Norway!

I played the saxophone with them in Norway and I made friends with them thru Jazz. We went to Japanese Sushi restaurant, Opera house and so on. I had a lot of fun.

They are having concerts now and I saw picture of them.(Tora took) so I wanna meet them and I miss their music. I take great pride in playing with them indeed. Thank you for your compliment. I can't wait to meet them!"

-Momoka Kaneko, Yokohama


Ledige plasser på unikt opplæringstilbud

Improbasen har fått 600.000 fra Sparebankstiftelsen, til å starte opplæring i Oslo. Vi fokuserer spesielt på aldersgruppen 8-13 år, men elever utenfor denne rammen kan også være aktuelle. Vi tilbyr plasser både til nybegynnere og til barn som spiller instrumenter fra før.

  

Etter få ukers opplæring settes elevene sammen i band. Basisbesetningen er saxofon, trompet,  piano, bass og trommer, men andre instrumenter er absolutt aktuelle, hvis eleven ellers passer til opplegget. Nybegynnere får en innføring i små grupper, der de får prøve piano, bass og trommer. Etter noen uker fordeles de på instrumenter, og får individuell opplæring og samspill i band. Metoden har vært en stor suksess, og baserer seg på samhandling og kommunikasjon. Samtidig får hver enkelt utfordringer og ansvar, gjennom solistoppgaver og improvisasjon.

 

Vi lærer fortrinnsvis elevene opp helt fra grunnen av (altså nybegynnere), men vi har ulike tilbud, så alle interesserte må gjerne ta kontakt. Vi har begrensede plasser, og det vil bli gjennomført en enkel opptaksprosess. Vi er ikke ute etter supertalenter. Barn som er litt strukturerte, og som liker rask framgang, finner seg ofte veldig godt til rette med opplegget.Improbasen har påtatt seg å være pådriver i arbeidet med å utjevne kjønnsbalansen i deler av musikkbransjen, og vi har målsetting om å rekruttere 50-70 % jenter. Dette er en grei oppgave, ettersom opplegget (også) egner seg særlig bra for jenter på dette aldersnivået. Vi har også noe på gang Bergen, Stavanger og Trondheim, samt i Nord-Norge og andre steder, så interesserte må gjerne ta kontakt! 

 

Improbasen
Besøksadresse:
Bergljots vei 15, Keyserløkka, Oslo
Postadresse:
c/o Østnorsk Jazzsenter, Pb. 4774 Sofienberg, 0506 OSLO