Improbasen

Kids in Jazz
Barnas Jazzhus


Om oss
Kontakt
Lenker
"These are my friends in Norway!

I played the saxophone with them in Norway and I made friends with them thru Jazz. We went to Japanese Sushi restaurant, Opera house and so on. I had a lot of fun.

They are having concerts now and I saw picture of them.(Tora took) so I wanna meet them and I miss their music. I take great pride in playing with them indeed. Thank you for your compliment. I can't wait to meet them!"

-Momoka Kaneko, Yokohama


Reportasje på NRK10. mars sendte NRK en reportasje om Improbasen under programposten Spillerom.

 

Den dyktige reporteren Hanna Marie Knudsen, la stor vekt på Improbasens ambisjon om å spille en nøkkelrolle for å utjenve kjønnsbalansen på jazzfeltet.Dette ble en fin anledning til å vise fram de nybegynnerne vi har begynt med i Oslo, med støtte fra Sparebankstiftelsen. Disse er mellom 8 og 11 år, og har spilt instrumenter i bare fem måneder.

 


I tillegg hadde vi med Henriette Eilertsen, som er den eneste eleven vi har hatt som har nådd høgskolealder. Henriette studerer nå ved jazzavdelingen på Norges Musikkhøgskole.I tillegg til spille-eksempler, ble de unge elevene stilt de mest intrikate spørsmål, og vi tenkte at dette har jo ikke disse forutsetninger for å svare på. Men DET hadde de, og vi ble egentlig mektig imponert både over reporteren og barna.De svarte så politisk korrekt at man skulle tro de var instruert. Svarene var til tider svært overraskende, som da en av saxofonistene ble spurt hvem som var hennes forbilde. Da vi voksne ventet spent på om hun hadde hørt om Garbarek eller Coltrane, kom svaret uten betenkning, -det er Jenny! (som er en 16 år gammel jente som har vært en viktig profil hos oss de siste årene). I det hele tatt en interessant opplevelse, og et annerledes radioprogram. Du kan høre reportasjen her


 

 

Improbasen
Besøksadresse:
Bergljots vei 15, Keyserløkka, Oslo
Postadresse:
c/o Østnorsk Jazzsenter, Pb. 4774 Sofienberg, 0506 OSLO