Improbasen

Kids in Jazz
Barnas Jazzhus


Om oss
Kontakt
Lenker
"These are my friends in Norway!

I played the saxophone with them in Norway and I made friends with them thru Jazz. We went to Japanese Sushi restaurant, Opera house and so on. I had a lot of fun.

They are having concerts now and I saw picture of them.(Tora took) so I wanna meet them and I miss their music. I take great pride in playing with them indeed. Thank you for your compliment. I can't wait to meet them!"

-Momoka Kaneko, Yokohama


Ny samarbeidspartner i Siena

 

For få uker siden vi fant vi ut at det finnes en jazzskole for barn i den nydelige byen Siena i Italia.Vi klarte å oppspore to av musikerne som er ansvarlig for prosjektet, og disse var svært glade for å komme i kontakt med kolleger.

 

20-22. februar 2017 besøkte vi skolen.Skolen er tilknyttet det velrenomerte konservatoriet Siena Jazz, som ledes av bassisten Franco Caroni.Organisasjonen arrangerer også konserter, og driver opplæring og utdanning av jazzmusikere på alle nivåer.
For en tid siden satte de også i gang et opplæringstilbud for barn.Ansvarlig for opplegget er gitaristen Fabrizio Bai.De har flere dyktige timelærere tilknyttet prosjektet, bl.a. saxofonisten Elisa Lastrucci fra Arezzo.Nok en gang slår det oss dette som vi har opplevd ved lignende besøk i Japan, Sør-Amerika, Portugal, og andre steder i Europa, -at det er så mye som er likt, samtidig som vi har så utrolig mye å lære av å bli kjent med hverandre.

 

Her legger de mye vekt på rytmetrening, og alle elevene spiller i tromme-ensemble i forkant av den øvrige samspillundervisningen. De har også individuelle timer på instrumentene sine, men dette er ikke så integrert i samspillet som hos oss.

 

Men de spiller i små ensembler, slik vi også gjør.De spiller mye av de samme låtene, noe som gjør det lett å få til samarbeidsprosjekter.Det er også mange likheter når det gjelder utstyr og andre praktiske ting.De driver en del hermeleker der barna instruerer hverandre, og får trening i å forme musikk.De har også en del teoriundervisning. Dette er integrert i samspill- og individualundervisningen, slik vi også gjør.Vi vil nå jobbe for å få gang utviklingsprosjekter i løpet av det kommende halvåret, slik at de norske og italienske barna kan spille sammen.

 

 

Improbasen
Besøksadresse:
Bergljots vei 15, Keyserløkka, Oslo
Postadresse:
c/o Østnorsk Jazzsenter, Pb. 4774 Sofienberg, 0506 OSLO