Improbasen

Kids in Jazz
Barnas Jazzhus


Om oss
Kontakt
Lenker
"These are my friends in Norway!

I played the saxophone with them in Norway and I made friends with them thru Jazz. We went to Japanese Sushi restaurant, Opera house and so on. I had a lot of fun.

They are having concerts now and I saw picture of them.(Tora took) so I wanna meet them and I miss their music. I take great pride in playing with them indeed. Thank you for your compliment. I can't wait to meet them!"

-Momoka Kaneko, Yokohama


En historisk begivenhet

14. januar innviet vi det som så vidt vi vet, er landets første jazzscene dedikert barn og unge. Det eneste vi fryktet i forkant av dette arrangementet, var at det kunne bli vanskelig å samle publikum til jazzkonserter med barn på scenen.Så feil kunne vi ta!I stedet lærte vi (bokstavelig talt) hva stinn brakke betyr, og at vi må lufte på forhånd og ha MANGE ekstra stoler.

 

Det ble litt uvant å være så tett på publikum. Til neste gang skal vi jobbe mer med scenebelysning og mørklegge salen, slik at ikke utøverne føler at de har folk helt oppi hornet. Samtidig viser slike erfaringer hvor uhyre nyttig et slikt konsept er. Det er akkurat slike opplevelser de unge talentene trenger å venne seg til. Etter varm respons fra et takknemlig publikum kom også de gode solistprestasjonene.Etter hvert stod stemningen i taket. Det er ingen tvil om at dette konseptet har livets rett.Vi vil nå sette opp en konsertserie som strekker seg over hele vårsemesteret. Datoer fram til påske er allerede lagt. Disse vil alltid være å finne i konsertkalenderen på jazzinorge.no, og selvfølgelig på våre hjemmesider.Konsertene er satt opp lørdager mellom kl. 15 og 16, med 20 minutter konsert, 20 minutter pause og 20 minutter konsert. Dette fungerte meget bra for både utøvere og publikum.Vi vil også legge opp andre konsertserier, bl.a. en vi har kalt Improart, som vil presentere band med mer særegent, lyrisk/eksperimentelt reportoar.Vi oppfordrer barn og unge, foresatte og musikklærere til å ta kontakt med oss hvis de har konsepter som kan passe. Improbasen tilbyr også undervisning og veiledning med å tilrettelegge reportoar.I tillegg til improvisasjonsmusikk, vil vi slippe til unge talenter innen lyrikk, teater etc, og også gi plass for bildende kunst.Kaféen er i all hovedsak viet barn og unge, men vi gjør unntak når det er prosjekter som kan knyttes til konseptet, og til undervisningsopplegget vårt.Vi kunne med fryd annonsere at det første herlige unntaket blir allerede torsdag 19. januar. Da kommer det fantastiske bandet bak albumet SkyDive, med Tore Brunborg, Thomas T. Dahl, Alexi Tuomarila, Mats Eilertsen og Olavi Louhivuori til oss.At dette bandet opptrer på intimscenen ved Barnas Jazzhus er helt surrealistisk. Les mer om besøket her.Ellers var det særdeles gledelig at konseptet vårt ble mottatt av et engasjert, lyttende publikum.Her var absolutt alle aldersgrupper representert, og det lover svært bra at det dukker opp masse folk vi aldri har sett før.Sammen med barna skapte disse et lite stykke jazzhistorie denne ettermiddagen.Les også forhåndsomtalen om Barnas Jazzcafé i Østlandets Blad

 

 

Improbasen
Besøksadresse:
Bergljots vei 15, Keyserløkka, Oslo
Postadresse:
c/o Østnorsk Jazzsenter, Dronningens gate 16, 0152 Oslo