Improbasen

Kids in Jazz
Barnas Jazzhus


Om oss
Kontakt
Lenker
"These are my friends in Norway!

I played the saxophone with them in Norway and I made friends with them thru Jazz. We went to Japanese Sushi restaurant, Opera house and so on. I had a lot of fun.

They are having concerts now and I saw picture of them.(Tora took) so I wanna meet them and I miss their music. I take great pride in playing with them indeed. Thank you for your compliment. I can't wait to meet them!"

-Momoka Kaneko, Yokohama


Flere nyhetssaker:  < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 >

 

En rose er utsprungen

 

 

To av jentene våre har laget en julesingel med eksperimentelle versjoner av to kjente julesanger. Les mer

 

 

Raskere enn sin egen nettside

Improbasen hadde så mange spennende aktiviteter ved utgangen av 2010, at nettsiden for første gang ikke klarte å henge med. Artiklene er nå ferdigstilt (klikk på bildene nedenfor)

 

Konsert med unge talenter ved Asker Jazzfestival

Omfattende samarbeid med Oppegård kulturskole

Samarbeid med Jazzklubben i Kolbotn

Samarbeid med Norsk Jazzforum og lokale aktører for å opprette unge jazzband flere steder i Sør-Norge

Improseminar og flere prosjekter i Larvik

Elektronikk-seminar med Thomas Strønen

 

På programmet framover står en rekke konserter i Kolbotn, Barnejazz-turné, Samarbeid med Voss Jazzskule, Improvisasjons-seminar i Tromsø, Presentasjon for Kulturskole-personale i Follo, Nye tilbud til barnehager og grunnskole, Presentasjon for Norsk Musikkråd, OG...samarbeidet med Oslo jazzfestival videreføres og utvides. Følg med de nærmeste dagene!

 

 

Magiske øyeblikk

Samarbeidet med Food ble en opplevelse for livet, og gjør at vi endrer kurs. Les mer

 

 

Samarbeid med kunstnere i verdensklasse

   

Prøvene med Food er i gang! Ballamy og Strønen inntok Improbasens lokaler tirsdag 28. september. Et barnejazzband i samspill med internasjonalt anerkjente utøvere med så komplekst materiale er banebrytende. Det låt veldig kult allerede tirsdag kveld, så vi gleder oss til å høre resultatet i Ski Rådhusteater 1. oktober.

 

 

Fra Young Star seminar til Improbasen

Flere av deltakerne ved Oslo Jazzfestivals Young Star seminar har gitt uttrykk for at de ønsker å grave dypere i hvordan man finner gode harmoniske løsninger når man improviserer på akkordskjemaer.

 

I dag har vi hatt besøk av Anna Linh fra Kolbotn, som er i gang med tredje året på musikklinja. Hun er en fantastisk engasjert og utholdende jente, og har fått oversikt over en imponerende mengde dur- og mollstrukturer på rekordtid. Hun spiller med nydelig touch og timing, og vi gleder oss til å legge ut lydklipp ved neste besøk. Energien sitter i veggene fremdeles...

 

 

 

Fantastisk Young Star seminar

Young Star seminaret ble en knallsuksess. Vi gratulerer alle deltakere med fenomenale prestasjoner, og vi takker Oslo Jazzfestival for knirkefritt samarbeid! Rapport og masse kule bilder av store og små kommer. Se også festivalens nettsider

 

 

Bugge Wesseltoft møtte unge talenter

På Young Star seminarets andre dag introduserte Bugge Wesseltoft ulike tilnærminger til samspill og improvisasjon til en bergtatt forsamling. Skal vi tro festivalsjefen, var beundringen gjensidig. På Dagsrevyen fortalte Askeland at yngste deltaker er en 11 år gammel trommeslager, og han refererte til en samtale med Wesseltoft, da han sa at "det e så mye talenter nå, at du sku'kje tro det". Flere bilder er på vei.

 

 

Talentene strømmer til Young Star seminaret

Påmeldingen har tatt fullstendig av de siste dagene, og det strømmer på med unge talenter fra store deler av landet. Reportasje er på vei!

 

 

Hedvig Mollestad Thomassen kompletterer listen

Den fremadstromende gitaristen Hedvig Mollestad Thomassen er bekrefet som den siste gjesteinstruktøren ved Young Star seminaret. Hedvig ble kåret til Årets Jazztalent i 2009, og kvitterte med en kritikerrost trio-konsert ved Årets Moldejazz. Hennes store talent, ungdommelige snert, og positive innstilling var akkurat det vi trengte for å komplettere den utsøkte instruktørlisten.

 

 

Food-prosjekt allerede i september?

Vi er igjen i dialog med Food med Iain Ballamy og Thomas Strønen. Det kan være aktuelt med et samarbeid allerede i uke 39. Henie Onstad senteret har vært nevnt som et egnet konsertsted. Det jobbes med å skaffe finansiering til prosjektet. Du kan lese mer om bakgrunnen for samarbeidet her

 

 

Atle Nymo til Young Star seminaret

Atle Nymo er bekreftet som en av gjesteinstruktørene ved Young Star seminaret i forbindelse med Oslo Jazzfestival.

 

 

Atle ga særdeles hyggelige tilbakemeldinger da vi deltok på en samling i regi av Østnorsk Jazzsenter sist høst, og vi gleder oss til nærmere samarbeid med denne flotte saxofonisten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Flere talenter besøker Improbasen

Gjennom sommeren har en del flotte, talentfulle barn og ungdommer besøkt Improbasen for å få veiledning og fordype seg i jazz. I dag hadde vi besøk av 15 år gamle Emilie fra Nittedal. Hun er i ferd med å utvikle et personlig uttrykk, der hun dykker dypt ned i materialet hun jobber med. Neste gang Emilie kommer på besøk, skal vi lage en demo sammen med andre talentfulle ungdommer. Du kan høre en smakebit fra dagens økt her. Emilie blir også å høre i forbindelse med Oslo Jazzfestivals Young Star Seminar i august.

 

 

 

 

 

Bugge Wesseltoft på Young Star Seminar!

Bugge Wesseltoft er bekreftet som en av gjesteinstrruktørene ved årets Young Star Seminar i regi av Oslo Jazzfestival. Mer info om samarbeidet er på vei! Du kan lese mer om Young Star Seminaret her

 

 

Young Star Seminar

Oslo Jazzfestivals mangeårige seminarprosjekt fortsetter også i 2010. I år har vi et tett samarbeid med festivalen om både det faglige og det praktiske opplegget. Les mer

 

 

Andre etasje gjenåpnet

Vi kan igjen tilby over 200 kvadratmeter til barn og unge som ønsker å fordype seg i jazz. Les mer

 

 

Dialog med Voss Jazzskule

 

 

Vi har hatt en lang og inspirerende samtale med John Taylor ved Voss Jazzskule. Det er spennende å høre om et prosjekt som har så mange fellestrekk med vårt. Les mer

 

 

KJ inntar jazzklubbscenen

 

 

Etter den gode mottagelsen i Asker 15. mai, er Kråkstad Jazzorkester klar for den norske klubbscenen. Les mer

 

 

Flere nyhetssaker: < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 >

 

 

Improbasen
Besøksadresse:
Bergljots vei 15, Keyserløkka, Oslo
Postadresse:
c/o Østnorsk Jazzsenter, Dronningens gate 16, 0152 Oslo