Jazzbarna inntar Sentralen


I den nyeste serien vår, presenteres én gruppe hver gang, på Sentralen i Øvre Slottsgate, og bandet spiller i ca. 50 minutter. Dermed kan de unge talentene gå skikkelig i dybden, og presentere kvalitetsmusikk på internasjonalt nivå. Konsertene gjennomføres i Produksjonsrom 1, som har Steinwayflygel, og er svært godt egnet for kammerjazz. Det forventes at konsertserien vil bidra til å løfte fram en ny generasjon unge jazztalenter. Serien er lagt til søndager, og konsertstart er vanligvis 15:00. I tilfeller der det er to konserter med ulike grupper samme dag, gjennomføres den andre konserten 17:00. På denne siden kan du følge med på kommende konserter.

De neste konsertene i serien blir:

Jazzbarna inntar Sentralen 3. mars 15:00 Billettlenke kommer
Jazzbarna inntar Sentralen 3. mars 17:00 Billettlenke kommer
Jazzbarna inntar Sentralen 21. april 15:00 Billettlenke kommer
Jazzbarna inntar Sentralen 21. april 17:00 Billettlenke kommer
Jazzbarna inntar Sentralen 26. mai 15:00 Billettlenke kommer
Jazzbarna inntar Sentralen 26. mai 17:00 Billettlenke kommer

Nedenfor finner du et utvalg av de konsertene som er gjennomført.

Søndag 10. desember 15:00

10. desember er det sesongavslutning på Sentralen. Denne søndagen får vi bl.a. høre saxofonisten Elsa Johanna Lie, trombonisten Lydia Grønntun, bassisten Victor Sandvik, og trommeslageren Vilde Paulsen Tosterud. Disse får også besøk av musikalske venner fra fjern og nær, og kanskje får vi også en forsmak på tiden vi går i møte.

Vi har hatt en fantastisk høst på Sentralen, med hele 7 konserter der neste generasjon jazzmusikere har fått gå skikkelig i dybden, med fulle hus og stor entusiasme fra salen. Når vi nå oppsummerer sesongen, får vi smakebiter fra mye av dette, og en liten titt på hva vi har på tapetet for vårsesongen.

Improbasen har spesialisert seg på å presentere svært unge jazztalenter på høyt nivå, noe som har gjort Oslo til et internasjonalt sentrum for rekruttering av de yngste jazztalentene. Sentralen er lagt til Produksjonsrom 1, som har Steinway-flygel, og er svært godt egnet for kammerjazz. Improbasen er støttet av Kulturrådet, Sparebankstiftelsen DNB, Norsk jazzforum og Oslo kommune. Få med deg neste generasjon jazzmusikere!


SENTRALEN
26. NOVEMBER 15:00
BILLETTLENKE

Søndag 26. november 17:00

OBS! To konserter med ulike band denne dagen, -for konserten som starter 15:00 klikk her

Etter å ha gjort stor suksess i København tidligere i november, er Lina Mosli Sæther og Amalie Bendixen endelig tilbake på Sentralen. Denne spesialutgaven av Barnas Jazzscene er lagt til den ærverdige Forstanderskapssalen, som har Steinway-flygel og perfekt akustikk for den intime duoen. Merk tiden, med konsertstart 17:00.

Tenoristen Lina Mosli Sæther har i en årrekke vært en av Improbasen’s mest markante profiler, og har gjort seg bemerket på utallige prosjekter i inn- og utland. Etter at Lina begynte på videregående skole, har hun bl.a. vært å høre med den fantastiske pianisten Amalie Bendixen fra Esbjerg.

Amalie er nå på vei inn i utdanningssystemet, og går for tiden på musikklinjen ved Sankt Annæ Gymnasium i København. Amalie er en av de mest helstøpte utøverne som er del av Improbasen’s internasjonale nettverk, og det åpner for spennende muligheter når disse to profilene føres sammen i dette spennende og krevende duoformatet.

Det fikk altså det kresne København-publikummet erfare da de strømmet til Christans Kirke tidligere i måneden, og det er med denne erfaringen i ryggen duoen nå kommer tilbake til Sentralen med nytt materiale og spisset konsept, før de drar videre ut i verden. De spiller musikk av bl.a. Charles Lloyd, Wayne Shorter og Steve Swallow, og det går nok ikke lenge før eget materiale er på vei.

Improbasen har spesialisert seg på å presentere svært unge jazztalenter på høyt nivå, noe som har gjort Oslo til et internasjonalt sentrum for rekruttering av de yngste jazztalentene. Denne gangen er det ungdomssatsingen som står i fokus. Improbasen er støttet av Kulturrådet, Sparebankstiftelsen DNB, Norsk jazzforum og Oslo kommune. Gå ikke glipp av neste generasjon jazzmusikere!

SENTRALEN
26. NOVEMBER 17:00
BILLETTLENKE

Søndag 26. november 15:00

OBS! To konserter med ulike band denne dagen, -for konserten som starter 17:00 klikk her

Søndag 26. november er vi igjen klare på Sentralen. Denne dagen får vi høre saxofonisten Konrad Berge Neerland i spiss sammen med trombonisten Miriam Jiménez Franke. Miriam gjorde stor suksess på den nye festivalen Barnadjass í Mosó på Island i juni.

Det gjorde også pianisten Johanne Kurverud Storløkken, som utmerker seg mer og mer, og er i ferd med å plassere seg blant Improbasen’s mest markante profiler. Kvartetten kompletteres av Eira Slettevoll Ellingsen, som også gjorde en flott konsert på Sentralen tidligere i høst. Bandet spiller klassikere av bl.a. Cifford Brown, Miles Davis og Oliver Nelson.

Improbasen har spesialisert seg på å presentere svært unge jazztalenter på høyt nivå, noe som har gjort Oslo til et internasjonalt sentrum for rekruttering av de yngste jazztalentene. Denne gangen er konserten lagt til den ærverdige Forstanderskapssalen, så her er det plass til alle! Improbasen er støttet av Kulturrådet, Sparebankstiftelsen DNB, Norsk jazzforum og Oslo kommune. Gå ikke glipp av neste generasjon jazzmusikere!

SENTRALEN
26. NOVEMBER 15:00
BILLETTLENKE

Søndag 19. november 17:00

OBS! To konserter med ulike band denne dagen, -for konserten som starter 15:00 klikk her

Søndag 19. november får vi et spennende møte mellom to av de nyeste elevene ved Improbasen og den svært talentfulle gitaristen Bjalla Beintudóttir Dalsgarð sammen med trommeslageren Klára Anna Josefsdóttir Abrahamsen, begge fra Færøyene. Saxofonisten Mia Wang og pianisten Sophie Wing Yin Chau kom som en vind inn i livene våre i fjor høst, og har på denne korte tiden plassert seg som to av våre mest lovende utøvere.

Det er rart å tenke på at Bjalla Beintudóttir Dalsgarð var like ubeskrevet da vi møtte henne første gang i 2019. Siden den gangen har hun gjort stor suksess på turné i Italia, en rekke konserter rundt omkring, og ikke minst på den omfattende turnéen gjennom Japan fra sør til nord sist vinter.

Den yngre Klára Anna Josefsdóttir Abrahamsen har også deltatt på en rekke konserter både i Norge og på Færøyene, og befestet for alvor sin posisjon da hun ble presentert med en spesielt utplukket gruppe, på den nye festivalen Barnadjass í Mosó på Island i juni.

Dette er et band vi kommer til å høre mye fra, og de møtes da også igjen på Færøyene allerede i slutten av november. På søndag får vi høre dem i låter som forbindes med storheter som Bill Evans, Clifford Brown og Ornette Coleman. Denne spesialutgaven i serien Jazzbarna inntar Sentralen presenteres kl. 17:00, -merk tiden!

Improbasen har spesialisert seg på å presentere svært unge jazztalenter på høyt nivå, noe som har gjort Oslo til et internasjonalt sentrum for rekruttering av de yngste jazztalentene. Serien på Sentralen er lagt til Produksjonsrom 1, som har Steinway-flygel, og er svært godt egnet for kammerjazz. Improbasen er støttet av Kulturrådet, Sparebankstiftelsen DNB, Norsk jazzforum og Oslo kommune. Gå ikke glipp av neste generasjon jazzmusikere!

SENTRALEN
19. NOVEMBER 17:00
BILLETTLENKE

Søndag 19. november 15:00

OBS! To konserter med ulike band denne dagen, -for konserten som starter 15:00 klikk her

I juni gjorde trombonisten Miriam Jiménez Franke og pianisten Johanne Kurverud Storløkken stor suksess på den nye festivalen Barnadjass í Mosó på Island, sammen med gitaristen Bjalla Beintudóttir Dalsgarð og trommeslageren Klára Anna Josefsdóttir Abrahamsen fra Færøyene.

Søndag 19. november møtes de igjen, på Sentralen i Oslo, denne gangen med saxofonisten Ida Reitan Arntzen i front. Ida begynte hos oss allerede da hun var syv år, og har i løpet av disse årene utviklet seg til å bli en av Improbasen’s mest erfarne saxofonister.

Denne gangen får bandet bryne seg på repertoar som forbindes med modernistene Miles Davis og John Coltrane, som revolusjonerte jazzen på 60-tallet, både med originalkomposisjoner og en helt ny måte å presentere standardmaterialet på.

SENTRALEN
19. NOVEMBER 15:00
BILLETTLENKE

OBS, -to konserter med ulike band denne dagen! For konserten som starter 17:00 klikk her

Siste konsert på Sentralen før jul blir:
Jazzbarna inntar Sentralen 10. desember 15:00 Billettlenke

Ved å klikke på bildene nedenfor kan du lese rapporter fra noen av de konsertene som er gjennomført tidligere år.

Sesongpremiere på Sentralen

Søndag 17. oktober er det sesongpremiere for konsertserien "Jazzbarna inntar Sentralen". Les mer

Ved å klikke på bildene nedenfor kan du lese rapporter fra de konsertene som er gjennomført.