Nordisk framtidsprosjekt inntok Sentralen

Søndag 8. mars presenterte vi en meget spesiell gruppe på Sentralen.

På selveste kvinnedagen fikk vi høre fire svært unge talenter, som kommer til å gjøre seg bemerket i nordisk jazzliv i mange, mange år framover.

I front for dette nordiske superlaget sto den 9 år gamle altsaxofonisten Ida Reitan Arntzen. Ida har på tross av sin unge alder deltatt på flere internasjonale prosjekter. Bl.a. spilte hun en egen avdeling sammen med den japanske trompetisten Nene Takimoto på Nasjonal Jazzscene for et år siden.

Den 10 år gamle gitaristen Bjalla Beintudottir Dalsgard fra Tórshavn har hatt en usedvanlig bratt læringskurve. Vi møtte Bjalla da vi hadde vår første workshop på Færøyene i slutten av juni. Allerede i august deltok hun på Kids in Jazz. I november var hun solist på Nasjonal Jazzscene. Og i januar turnerte hun en hel uke på Færøyene sammen med noen av våre mest erfarne elever, og gjorde seg bl.a. bemerket på den flotte festivalen Vetrarjazz.

Den 12 år gamle bassisten Elias Reitan Arntzen har også deltatt på en rekke spennende konserter og prosjekter, og sikret bunnlinja i denne nordiske superkvartetten.

Den 11 år gamle trommeslageren Þórkatla Sigurdardottir fra Reykjavik var med da vi hadde den første workshopen på Island i 2016, og har siden vært med på en rekke prosjekter sammen med unge talenter fra inn- og utland, gjennom vårt norsk-islandske kultursamarbeid.

Sammen utgjør disse fire en ny generasjon nordiske jazztalenter som kommer til å bli lagt merke til i MANGE år framover, og nok en gang var det fullt hus og stormende jubel på Sentralen!

Vi takker de nordiske gjestene for denne gang, og ser fram til neste besøk!