NRK har laget en reportasje om Improbasen under programposten Spillerom.

10. mars sendte NRK en reportasje om Improbasen under programposten Spillerom. Den dyktige reporteren Hanna Marie Knudsen, la stor vekt på Improbasens ambisjon om å spille en nøkkelrolle for å utjenve kjønnsbalansen på jazzfeltet. Dette ble en fin anledning til å vise fram de nybegynnerne vi har begynt med i Oslo, med støtte fra Sparebankstiftelsen. Disse er mellom 8 og 11 år, og har spilt instrumenter i bare fem måneder.

I tillegg hadde vi med Henriette Eilertsen, som er den eneste eleven vi har hatt som har nådd høgskolealder. Henriette studerer nå ved jazzavdelingen på Norges Musikkhøgskole. I tillegg til spille-eksempler, ble de unge elevene stilt de mest intrikate spørsmål, og vi tenkte at dette har jo ikke disse forutsetninger for å svare på. Men DET hadde de, og vi ble egentlig mektig imponert både over reporteren og barna.

De svarte så politisk korrekt at man skulle tro de var instruert. Svarene var til tider svært overraskende, som da en av saxofonistene ble spurt hvem som var hennes forbilde. Da vi voksne ventet spent på om hun hadde hørt om Garbarek eller Coltrane, kom svaret uten betenkning, -det er Jenny! (som er en 16 år gammel jente som har vært en viktig profil hos oss de siste årene). I det hele tatt en interessant opplevelse, og et annerledes radioprogram. Du kan høre reportasjen her