I 2012 etablerte vi den første klubbscenen i landet, som er dedikert til de yngste jazzutøverne. Nå inntar konseptet hovedstaden, med premiere på Nasjonal Jazzscene lørdag 6. april kl. 14. Konserten varer som vanlig én time, opplegget er stramt og underholdende, med 20 minutter konsert, 20 minutter pause, og 20 minutter konsert.

I tillegg til elever fra Improbasen, får vi møte gjester fra fjern og nær. Fra Oslo kommer søskenparet Tuva og Mikkel Brekke Krossli på hhv. tuba og trombone. De er solister med bandet fra Improbasen, på låter av Clifford Brown. Den unge fiolinisten Christian Berlin fra Langhus, stikker av fra orkesterprøve på Barratt Due, for å være solist på Ellington-klassikeren Caravan.

Gjennom hele konserten får vi høre kontrabassisten Signe Lygre Førre, som er en av mange unge talenter fra Voss Jazzskule. Skolen på Voss er den eneste aktøren i landet ved siden av Improbasen, som driver systematisk grunnopplæring med utgangspunkt i improvisasjon og Jazz. Begge skolene har sendt elever videre til de høyeste utdanningene for jazz i Norge.

Sammen med bandet fra Improbasen, vil Signe også bli å høre i mer eksperimentelle framføringer, med åpnent, lyrisk uttrykk, vakre melodilinjer og kommunikasjonsbasert samspill. Signe stiller også med egenkomponert materiale.

Den unge vokalisten Bethany Forseth er opprinnelig fra Oslo, men har bodd tre år på Kypros, og begynte å synge jazz der nede. Dermed blir dette første gang Oslo-publikumet får høre henne. Hun står for vokaljazz av høy klasse, og henter inspirasjon både fra tradisjonen og fra nåtiden.

Her er det med andre ord noe for en hver smak, og vi oppfordrer alle jazzinteresserte til å få med seg denne begivenheten.