16. oktober var det igjen klart for konsert på Nasjonal Jazzscene . Og endelig går det an å ha gjester igjen! Fra Færøyene kom gitaristen Bjalla Beintudóttir Dalsgarð og trommeslageren Klára Anna Josefsdóttir Abrahamsen.

De skal medvirke på hele tre konserter denne helgen. Søndag er det sesongpremiere for serien "Jazzbarna inntar Sentralen", og samme ettermiddag medvirker vi på det flotte prosjektet "Love Songs for Afghanistan" på Norges Musikkhøgskole. Dermed startet vi like godt konserten på Nasjonal Jazzscene med en smakebit på det vi skal spille på Afghanistan-konserten.

Deretter var det de yngste sin tur. Her fikk vi høre barn helt ned i åtte års alderen spille svært moden musikk, til stormende jubel fra et fullsatt Victoria.

Så ble begge gjestene behørig presentert i neste avdeling, der de spilte jazzklassikere av Tadd Dameron og Thelonius Monk sammen med noen av de mellomste elevene fra Improbasen.

Deretter fikk vi en avdeling med noen av de nyeste elevene, som virkelig er i ferd med å falle på plass.

Så fikk de mellomste virkelig slå ut håret sammen med Bjalla Beintudóttir Dalsgarð, i en forrykende versjon av Ted Brown's Feather bed.

I siste nummer sluttet tenorsaxofonisten Lina Mosli Sæther seg til med den Coltrane-inspirerte "The night has a thousand eyes". Her er det bare å glede seg til hele TO konserter på søndag og en spennende kirkekonsert neste helg, og gjestene bare strømmer på! Flere bilder nedenfor.