5. mars ble nok en festdag på Nasjonal Jazzscene. Det startet med et fyrverkeri fra bandet som debuterte på Sentralen for noen uker siden, i Mario Bauza's Mambo inn. Her blir solistprestasjonene bare bedre og bedre for hver konsert, og det gikk et gisp gjennom salen etter denne åpningen.

Etter en heseblesende versjon av Warne Marsh' umulige komposisjon Dixie's dilemma, var det de minstes tur, med låter av John Coltrane og Bobby Timmons, og her dukker det stadig opp nye ansikter, med små barn som debuterer på hovedscenen for norsk jazz med den største selvfølgelighet.

Så kom det en flott kvartett, som spilte standardlåten It's you or no one og en helt ny versjon av Dizzie Gillespies klassiker A night in Tunisia, med spennende komp og spreke solistprestasjoner.

Konserten ble avsluttet av en kvartett med Elinor Brørby Placucci i spissen, denne gangen forsterket med tenoristen Lina Mosli Sæther. Her var mye nytt repertoar på plass, og vi fikk bl.a. høre både den spenstige Rollins-låten Airegin, og en nydelig versjon av Coltrane-låten Naima. 

Som på fra forrige konsert, lærte bassisten Alva Salomon Grønning en Coltrane-ballade på lydprøven. Da hun denne gangen tok det ett skritt videre med å improvisere på disse komplekse harmoniene, for så å tråkle seg gjennom Giant steps i høyt tempo var det bare å gi seg over.

Neste konsert i serien blir 5. mars. Billettlenke her. Flere bilder nedenfor (Foto: Karstein Grønnesby)