16. april fortsetter konsertserien Barnas Jazzscene, som er et samarbeid mellom Improbasen og Nasjonal Jazzscene. Her kan du oppleve jazz i levende live, framført av dyktige utøvere i barne- og ungdomsskolealder. Både barn og voksne kan la seg begeistre over prestasjonene til talenter helt ned i 9-årsalderen som spiller kompleks, improvisert musikk på høyt nivå. Dette er rett og slett neste generasjon jazzmusikere. De unge utøverne er alle tilknyttet Improbasen, som er et senter for utvikling av unge jazztalenter. Improbasen er lokalisert i Oslo, men knytter også til seg unge utøvere fra andre deler av landet. Det drives systematisk opplæring i improvisasjon for barn mellom 8 og 14 år, og resultatene har vakt oppmerksomhet langt utover landets grenser.

Improbasen er involvert i landsomfattende opplæringsprosjekter i Sverige og Danmark, har samarbeidsprosjekter over hele Europa og i Asia, og skal i august 2016 delta på en stor, internasjonal samling i Japan, sammen med andre unge jazztalenter fra store deler av verden. Improbasen arrangerer også konserter gjennom sin egen jazzklubb, Barnas Jazzhus, som ble kåret til Årets Norske Jazzklubb i 2013. Improbasen har nå utviklet flere nye elever fra Oslo-området, og mange av disse blir å høre på lørdagens konsert. I tillegg kommer den unge saxofonisten Evelina Ågren fra Sverige.

Musikkglade Osloboere oppfordres herved: ta gjerne barn og ungdommer med dere på konserten! Dette er en perfekt anledning til å la unge mennesker få oppleve jazz live, og å møte dyktige og samspilte unge musikere på egen alder. En ettermiddag til glede og inspirasjon! Konsertstart kl 14, dørene åpnes kl 13:30. Fri aldersgrense. Billetter selges i døra. 50/20kr.