Suksessen fortsetter på Nasjonal Jazzscene

Lørdag 29. januar var det sesongpremiere for konsertserien Barnas Jazzscene. Og FOR en premiere det ble! Denne konsertserien har satt seg noe så til de grader. Det er vel nærmest en verdenssensasjon at vi kan ha månedlige konserter på landets hovedscene for jazz, der barn opptrer for full sal måned etter måned og år etter år, for stadig nye publikumsgrupper.

Denne gangen måtte vi improvisere som aldri før. Nå på tampen av pandemien våkner vi hver dag til nye bandsammensetninger, etter hvert som den ene etter den andre går inn og ut av karantene. Vi åpnet med en erfaren gruppe, som etter hvert skled over i en konstellasjon der noen av de mest erfarne elevene for første gang spilte sammen med de aller ferskeste. Her fikk man praktisk talt en demonstrasjon på det løpet disse barna følger, fra de første tonene i instrumentet, til man slippes løs i internasjonale prosjekter. Det er litt av en gjeng som tar form nå, -her kommer det til å skje ting i månedene og årene framover. Bare vent!

Videre fikk vi nok en påminnelse om en flott mellomgenerasjon som tar mer og mer form fra den ene konserten til den andre. 6. februar er disse klare med en egen konsert på Sentralen, så her er det bare å henge med i svingene.

Så fulgte en gruppe som allerede har vært presentert på Sentralen, og som kommer tilbake der senere i vårsesongen. Allerede er flere nye, komplekse låter på plass, inkludert den heftige Miles Davis-låten Seven steps to heaven.

Konserten ble avsluttet avsluttet av et band som forener to ulike generasjoner. De siste låtene ble lært inn på lydprøven, og jammen gikk det unna, med bl.a. flere låter fra Coltrane's superkvartetter fra midten av 60-tallet.

Neste konsert i serien blir 5. mars. Billettlenke her Flere bilder nedenfor.