4. november var vi ENDELIG tilbake i Bergen! Foranledningen til besøket på Vestlandet var faktisk at noen for et par måneder siden kommenterte et innlegg på sosiale medier med "når kommer dere til Bergen?" Vi tar selvfølgelig ikke alle slike kommentarer bokstavelig, men akkurat denne fikk oss til å tenke på at vi faktisk ikke har spilt i Bergen siden vi tok med de japanske kollegene våre dit i 2013, og da var det SÅÅÅÅ hyggelig!

I februar 2013 besøkte vi Bergen med trompetisten Sumire Yoshino fra Sapporo og pianisten Saki Gondo fra Yokohama.

Roger Urhaug svingte seg rundt, og fikset bl.a. et stunt-oppdrag på Gamle Logen, sammen med Voksne Herrers orkester.

Både vi og gjestene var mildt sagt overveldet over den vestlandske gjestfriheten og den enestående entusiasmen fra Bergenspublikumet.

Vi delte disse tankene med Vestnorsk Jazzsenter som straks lanserte idéen om å sy et opplegg for oss rundt Jazzsenterets 25-års jubileum. Og FOR en fest dette ble! Fredag formiddag presenterte vi konseptet vårt for en svært lydhør forsamling av kolleger og bransjefolk på USF Sardinen, med svært hyggelige tilbakemeldinger. Og det var ikke bare Vestnorsk Jazzsenter som feiret jubileum denne helgen. Flaggskipet Bergen Jazzforum fyller hele 50 år! Dermed fikk jentene våre også være vitne til at Gurls med Hanna Paulsberg i spissen la hele jazznorge for sine føtter på USF Verftet, med et saxofonspill og en bandledelse i en klasse helt for seg selv.

Foto Trine Nessler Wichmann

Så var det jo disse som hadde spurt "når kommer dere til Bergen" som også måtte få sitt. Lørdag åpnet vi den ukentlige konserten på jazzklubben Swing'n'sweet med en liten avdeling. Og det var da vi husket dette brølet av entusiasme som vi også hørte i 2013. Brølet fra en by som vet å sette pris på kunst og kultur.

Vi takker ildsjelene ved Swing'n'sweet for den hyggelige mottakelsen, bandet Diamonds and gold, som generøst ga oss av spilletiden sin, Bergen Jazzforum, alle kollegene og entusiastene som deltok på fagdagene, og ikke minst Vestnorsk Jazzsenter for strålende organisering! Vi synes liksom vi passer så godt inn i Bergen, så vi håper vi kommer hit MYE oftere i tiden framover!

...og breiflabb overalt!