Barnas Jazzbar

Wow, wow, wow, -nå tar en ny idé form her! Kanskje vi kan få til regelmessige barnejazzkonserter i enda en nordisk hovedstad! Inntredenen til gruppen fra Sørvági ga plutselig prosjektet på Færøyene en ny dimensjon. Da disse møtte både veletablerte og nye elever i Tórshavn 8. januar, med fullt hus på øygruppens eneste jazzklubb, falt plutselig ALLE brikkene på plass!

Men først var det igjen seminar med hele gjengen, denne gangen på Torshavnar Musikkskúli. Lokalene her er så flotte, og skaper et så godt arbeidsmiljø, at vi får lyst til å organisere studieopphold med unge jazztalenter her. Her ble det en herlig røre, der barna fra Sørvági jobbet i ett rom, mens de etablerte barna fra Tórshavn jobbet i et annet sammen med gjesten fra Danmark. I tillegg strømmet det på med nye elever, som fikk en innføring i jazzens verden i andre rom og avdelinger. (Teksten fortsetter nedenfor bildene).

Etter en dag med enorme framskritt, samlet alle seg på Blábar, som er en utrolig kul jazzbar midt i sentrum av Tórshavn. Her ble vi meget godt ivaretatt av entusiastiske drivere, mens folk strømmet på både fra Tórshavn, Sørvági og andre deler av øygruppen.

Først ut var Sofie Zhang Larsen fra Esbjerg, sammen med Bjalla Beintudóttir Dalsgarð og Klára Anna Josefsdóttir Abrahamsen, som spilte svært komplekse jazzlåter på høyt nivå, til stor forundring både blant små og store.

Så kom gjengen fra Sørvági, og bare freste gjennom hele det nye repertoaret sitt, med svært imponerende solistpresentasjoner.

Etter hvert ble grupperingene blandet, og flere barn fra Tórshavn kom til. De ble tydelig revet med av hverandre, sånn at det til tider kokte i det stemningsfulle lokalet.

Besøket på Færøyene denne gangen er del av et prosjekt støttet av Nordisk Kulturfond, som vi har kalt Barnejazz i Norden. Det er flott å oppleve at miljøer kommer på bena på flere steder og i flere land, som inspireres av hverandre. Dette avler nye idéer og nye prosjekter. Bare sjekk atmosfæren i disse bildene folkens, -dette skal vi gjøre MYE mer av!