Konsertserien Barnas Jazzcafé er en større suksess enn vi kunne drømme om. Les mer

Konsertserien Barnas Jazzcafé er en større suksess enn vi kunne drømme om i våre villeste fantasier. At konseptet trakk fulle hus på premieren, da det ble blåst opp i mediene som landets første klubbscene dedikert de yngste jazztalentene, er så sin sak. At vi fyllte kaféen på nytt etter knapt en uke, da vi hadde besøk av SkyDive, er til å begripe. Men at folk strømmer til Kråkstad, -langveis fra, også når serien ruller videre, er bare helt fantastisk og en stor inspirasjon.

Denne gangen presenterte vi Jon Åge Huseby trio, med gitarkometen Jon Åge (11), storebror Karl Erik (14) på bass, og trommejenta
(klikk for å se video) Christine Lindgren (12).

Trioen leverte et variert sett, med komposisjoner av Ornette Coleman, Thelonius Monk og Clifford Brown, og en moderne versjon av All the things you are, som ga assosiasjoner til Keith Jarrett trio. At et så ungt komp lytter så bra, gir så god support, og spiller så løst, er mildt sagt imponerende. I tillegg fikk vi høre strålende solistprestasjoner fra samtlige.

tter pausen var det klart for Henriette Eilertsen/Christine Lindgren duo. Dette ble et spennende møte mellom Improbasens eldste og yngste.

Foranledningen var at Thomas Strønen for et par uker siden kom fra Köln med sekken full av bjeller og gonger til oss.

Dermed slapp vi disse to jentene løs helt på egen hånd. Ingen gjennomkjøring, ingen plan, ingen låter. 20 minutter, fullsatt lokale, fix this!

g gjett om de gjorde nettopp dét! Meget bra samspill, kreativt, eksperimentelt, lyrisk, vakkert, to superjenter i full utfoldelse...

Intimscenen til Barnas Jazzhus finner du i Kråkstadveien 130, 2. etasje. De videre konsertene i serien, finner du i konsertkalenderen på jazzinorge.no (flere legges ut om kort tid)