Lørdag 9. juli spiller vi i Barnivalparken, på Kongsberg Jazzfestivals siste dag.  Sommeren 2016 er en hektisk festivalsommer for de unge utøverne fra Barnas Jazzhus. I slutten av juli presenteres de på en rekke konserter på en stor jazzfestival i Sapporo i Japan. Så bærer det rett hjem for å spille på deres egen internasjonale festival Kids in Jazz i forkant av Oslo Jazzfestival.

Men FØR dette, lørdag 9. juli kl 16, spiller de på Kongsberg Jazzfestivals siste dag, i forbindelse med malejammen i Barnivalparken. Bandet gleder seg veldig til å møte store og små festivalpublikummere på et av Norges viktigste møtesteder for jazzinteresserte. På Kongsberg vil de presentere et spennende konsertprogram, framført av utøvere i barne- og ungdomsskolealder, faktisk helt ned i 8-årsalderen, som spiller kompleks, improvisert musikk på høyt nivå – dette er rett og slett neste generasjon jazzmusikere!

De unge utøverne er alle tilknyttet Improbasen, som er et senter for utvikling av unge talenter innen jazz. Improbasen er lokalisert i Oslo, men elevene kommer fra hele Østlandet, og basen knytter også til seg talentfulle unge utøvere fra andre deler av landet. Det drives systematisk opplæring i improvisasjon for barn mellom 7 og 15 år, og resultatene har vakt oppmerksomhet langt utover landets grenser. Improbasen er involvert i landsomfattende opplæringsprosjekter i Sverige og Danmark, og har samarbeidsprosjekter over hele Europa, og i Japan. Barnas Jazzhus er Improbasens egen jazzklubb, som arrangerer egne konserter, og ble kåret til Årets Norske Jazzklubb i 2013.

Så store og små festivalgjengere oppfordres herved: Stikk innom Barnivalparken lørdag kl. 16! Dette er en perfekt anledning til å la unge mennesker få oppleve jazz live, og å møte dyktige og samspilte unge musikere på egen alder. En ettermiddag til glede og inspirasjon!