Etter flott initiativ fra Oslo Musikkråd, blir det en eksperimentell jazzkonsert i Sofienberg kirke 24. oktober. Her stiller noen av de mest erfarne elevene våre, med gjester fra Danmark, og fra det unge impro-miljøet i Oslo. Sofienberg er en av de fineste konsertkirkene, og svært mye brukt til innspillinger, så dette blir en sterk kombinasjon!

Konserten inngår som en del av den nye ungdomssatsingen vår.  Denne gangen stiller BÅDE Erin Dahl Gaare og Lina Mosli Sæther på saxofon. Begge har turnert både i Italia og i Japan med ulike band, og vært med på utallige prosjekter, så her kommer det litt å røske til noe voldsomt. Det blir også vakkert vekselspill mellom disse to erfarne improvisatorene, der de ved hjelp av akustikken i Sofienberg kirke skaper assosiasjoner til middelalderen.

Ekstra hyggelig blir det å få et gjensyn med pianisten Amalie Bendixen fra Esbjerg på Syd-Jylland. Vi får også møte den meget talentfulle cellisten Marta Wallumrød Orning som vi presenterte på Nasjonal Jazzscene i fjor høst.

På vibrafon får vi høre Lina Vindenes, som stadig imponerer. Både Lina og Erin går nå på hver sin musikklinje, så dette er folk som allerede er i gang med utdanningsløpet. På bass og trommer får vi høre Guro Frøseth og Una Stenbråten Harildstad, som er de to mest erfarne elevene våre. Disse har også vært med på en rekke turnéer og internasjonale prosjekter, bl.a. i Portugal, Italia og Japan.

Pianisten Ayumi Tanaka medvirker også, og har vært sentral ved innøvingen av repertoaret, der improvisasjon og vakre komposisjoner smelter sammen til en helhet. Det blir altså ikke en kirkekonsert i tradisjonell forstand, selv om det blir elementer som vekselspill og andre ingredienser der hele kirkerommet tas i bruk, -med stort fokus på samspill, kommunikasjon og kreativitet.

SOFIENBERG KIRKE
SØNDAG 24. OKTOBER KL. 16:00
BILLETTLENKE