Klare for Japanturné

17. februar reiser disse tre på turné i Japan sammen med gitaristen Bjalla Beintudóttir Dalsgarð fra Tórshavn. De skal spille en rekke konserter i Kyūshū, helt is sør, i Tokyo-området og Chiba, og i Hokkaido helt i nord.

Det blir fantastisk å komme tilbake til det landet vi uten sammenligning har hatt flest samarbeidspartnere i siden vi startet den omfattende internasjonale nettverksbyggingen i 2012. Vi har gjennomført en rekke konsertturnéer i Japan siden da, og unge talenter fra Japan har vært svært sentrale ved en rekke av konsertene vår både i Norge og i resten av Europa, og ikke minst på den internasjonale festivalen Kids in Jazz.

Under pandemien fortsatte samarbeidet på nett, -ikke bare med undervisning og klinikker, men også med store konferanser og metodikkpresentasjoner for tunge fagmiljøer i inn- og utland.

Nå er det tid for å møtes igjen!

Bandet består av:
Elinor Brørby Placucci, altsax
Bjalla Bjalla Beintudóttir Dalsgarð, gitar
Alva Salomon Grønning, bass
Una Stenbråten Harildstad, trommer

Disse var klare for Japanturné allerede i 2020, så de har ventet LENGE. I mellomtiden har de vært på en meget vellykket turné i Italia, besøkt Island og Færøyene, OG BERGEN! Og de har hatt en aldeles oppsiktsvekkende oppvisning for Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité i statsministerboligen.

Innimellom konsertene skal de gjenoppfriske relasjonene til Arisa Kawaguchi som besøkte Kids in Jazz i 2022, Koyamada-søstrene som besøkte Kids in Jazz i 2019, og alle de andre vennene i det fantastiske barnejazzbandet Little Cherries i Kagoshima, helt sør på Kyūshū.

I Tokyo skal de møte den jazzjenta vi uten sammenligning har hatt mest samarbeid med i hele verden, nemlig den enestående trompetisten Nene Takimoto, som besøkte Kids in Jazz første gang i 2018, og var Artist in Residence ved festivalen i 2019. Hun har også vært med oss på turné i Italia og på Island, på utallige konserter på Nasjonal Jazzscene og på Sentralen, og hun har med ulike besetninger vært med oss på Japanturnéer både i 2018 og i 2019.

Sånn det er med mange av kontaktene våre i Japan, møtte vi Nene første gang i hjembyen Sapporo. Årene har gått, og Nene studerer nå på det berømte Waseda-universitetet i Tokyo. Her skal vi møte henne sammen med studenter hun spiller med, og gjøre en eksklusiv konsert sammen.

Videre går turen til den sjarmerende byen Sakura i Chiba. Her møter vi Karin og Ishow Hatakeyama, som besøkte Kids in Jazz i 2022. Denne glade familien møtte vi for første gang helt på tampen av turnéen i 2019, da de fikk tenning på improvisert musikk.

Søskenparet var blant barna vi jobbet mest med gjennom pandemien. Allerede etter den første timen på nett i mars 2020, sendte Karin video med sin første improviserte solo. I august 2022 kom hun til Kids in Jazz som fullbefaren jazzgitarist. En fantastisk reise...på nett!

Etter konsert sammen med vennene her på klubben Vanguard, går turen videre til Sapporo, der eventyret startet i 2012. De fantastiske samarbeidspartnerne i Sapporo Arts Foundation gjør alltid alt de kan for at vi skal få uforglemmelige opplevelser sammen med vennene i Sapporo Junior Jazz School.

Denne gangen har de overgått seg selv, ved å invitere oss med på to konserter to kvelder på rappen i Sapporo Concert Hall Kitara, som er byens storstue, og rommer mer enn 2000 tilhørere. En svulstigere turnéavslutning kan man knapt forestille seg!

19. Februar, Minami Nihon Hall, Kagoshima
20. Februar, Jazz Spot Lileth, Kagoshima
21. Februar, Waseda University, Tokyo
23. Februar, Vanguard, Sakura-shi, Chiba
25. Februar, Music Lamp, Sapporo Concert Hall Kitara, Sapporo
25. Februar, Jass915, Sapporo
26. Februar, Final Live, Sapporo Concert Hall Kitara, Sapporo
04. Mars, Nasjonal Jazzscene, Oslo
05. Mars, Sentralen, Oslo

Turnéen er støttet av Sasakawa Foundation, Norsk Jazzforum, Frifond, Norðurlandahúsið (Færøyene), Sapporo Cultural Arts Foundation, og Music Norway.