14. januar innvier vi et konsept som så vidt vi vet, blir landets første jazzscene dedikert barn og unge. Vi har satt opp jevnlige arrangmenter for hele vårsemesteret, og starter med en konsertserie vi har kalt Barnas Jazzcafé.

Disse konsertene er satt opp lørdager mellom kl. 15 og 16, med 20 minutter konsert, 20 minutter pause og 20 minutter konsert. Formålet er å gi barn og unge en arena der de kan opptre og utfolde seg i ulike besetninger.

Hvis publikumsinteressen blir slik vi håper, planlegger vi også andre konsertserier. I tillegg til improvisasjonsmusikk, vil vi slippe til unge talenter innen lyrikk, teater etc, og også gi plass for bildende kunst.

På premieredagen presenterer vi to band, som begge har utspring i Improbasens opplæringsvirksomhet. Det ene bandet spiller fengende 50- og 60-tallslåter i moderne drakt, friskt og formsikkert.

Det andre bandet rommer bl.a. Christine Lindgren som nylig ble portrettert på TV i NRK�s Megafon-serie. Dette bandet har et åpnere, lyrisk uttrykk, med vakre melodilinjer og kommunikasjonsbasert samspill.

Kaféen har variert utvalg, og er åpen fra 14.30. Den vil være åpen en stund i etterkant av konserten, for de som vil kose seg videre, og dele felles interesser. Vi oppfordrer alle jazzinteresserte til å få med seg den historiske begivenheten denne premieren er.

Les forhåndsomtale i Østlandets Blad