Konsertmaratonen kulminerte på Nasjonal Jazzscene

Det var svært lavt alderssnitt på deltakerne da de siste ukenes konsertmaraton endte med en strålende konsert på Nasjonal Jazzscene, med den 13 år gamle pianisten Rhona Ustunel som gjest.

Det startet neddempet og poetisk med Alva Salomon Grønnings vare bass-solo på I thought about you. Gjesten fra London ble introdusert på neste nummer, og Rhona imponerte fra første stund, i en konsert der de mellomste aldersgruppene ble tatt fram i lyset som aldri før.

De aller yngste ble også presentert, med svært modne og solide prestasjoner fra barn helt nede i 8-årsalderen. Et helt band med fullt komp på dette aldersnivået er uvanlig selv hos oss.

Så klinte Melina Bjørndal til med Dave Brubeck's Blue Rondo a la Turk, denne gangen sammen med 12-13-åringer som hadde øvd inn dette bravurnummeret på rekordtid.

Deretter sto Ida Reitan Arntzen i spissen for nok en kvartett med svært lavt alderssnitt, som hadde flere nye låter på lager etter at de spilte på Sentralen forrige helg, -da med gjester fra Færøyene.

Vi fikk også høre flere nye elever som lover meget bra, før resten av konserten ble dratt i land av en kvartett bestående av den 12 år gamle saxofonisten Elinor Brørby, pianisten Rhona Ustunel fra London, bassisten Alva Salomon Grønning og trommeslageren Mina Toda.

Disse fire spilte en hel avdeling, med låter av bl.a. Ornette Coleman, og det var ordentlig som om det gikk opp for dem underveis at dette begynner å bli usedvanlig bra. Disse fire kommer vi til å høre MYE til i månedene som kommer. Flere bilder nedenfor.