Konsertene er satt opp lørdager mellom kl. 15 og 16, med 20 minutter konsert, 20 minutter pause og 20 minutter konsert. Denne ettermiddagen presenterer vi to knallsterke prosjekter, med Jon Åge Huseby trio og Henriette Eilertsen/Christine Lindgren duo.

Jon Åge Huseby trio er en gitartrio med den 11 år gamle gitarkometen Jon Åge Huseby i spissen. Sammen med storebror Karl Erik (14) på bass, og trommejenta Christine Lindgren (12) som ble portrettert på NRK for et par uker siden, stiller Jon Åge med et spennende repertoar, med komposisjoner av Ornette Coleman og Thelonius Monk, og et par standardlåter i moderne utforming. Man må klype seg i armen flere ganger, når man hører dette bandet, og ser disse pur unge musikantene på scenen.

Henriette Eilertsen/Christine Lindgren duo, spiller kreativ, vakker, lyrisk musikk som lages på stedet. Dette er et møte mellom Improbasens eldste og yngste. Henriette er 18 år, og spiller fløyte med nydelig tone, og sterkt fokus på rytmikk og tematisk oppbygning.

Trommejenta Christine trenger ingen nærmere presentasjon. Da Thomas Strønen kom fra Köln med sekken full av bjeller og gonger til oss, ble Christine ganske rund i øynene. Noen sekunder etter var hun i gang med å lage musikk, og vi var ikke lenger i tvil om programmet for denne lørdagen.


Intimscenen til Barnas Jazzhus finner du i Kråkstadveien 130, 2. etasje. Se også konsertkalenderen på jazzinorge.no