2. februar besøkte bassisten Mats Eilertsen de nye lokalene ved Carl Berner i Oslo. Dette er et ledd i et prosjekt der flere av landets fremste jazzmusikere jobber med medlemmene i Barnas Jazzorkester, med støtte fra bl.a. Oslo Kommune og Norsk Kulturråd. Ved disse besøkene får elevene en finpuss på instrumenttekniske ferdigheter fra eksperter på området. Dermed var det først og fremst bassistene som var i aksjon denne gangen.

Her ble det jobbet med pizzicato-teknikk, fingerplassering og posisjonsspill. Det ble også en runde el-bass, for de som spiller dét. I tillegg til teknisk finpussing, ble det lagt vekt på gehørspill. Solospill, walking bass, og besifringsspill ble det også tid til. Dermed har vi flere, spennende nye låter på plass til neste gang vi møtes.

Vi har nå flere dyktige bassister på gang, og er på hysterisk jakt etter instrumenter. Ta gjerne kontakt om noen har en bass de trenger "oppbevart", -alle størrelser er av interesse, og alle instrumenter blir særdeles godt behandlet hos oss. Det er meget ressurskrevende å utstyre et nytt hus og en voksende elevgruppe. Si gjerne også fra om noen har et trekk til låns, eller felles-instrumenter som vibrafon, perc. osv.

Mats Eilertsen tilbrakte en hel dag hos oss, og utbyttet var meget stort. Mot slutten av dagen ble det også jobbet med bue-teknikk. Dette er svært nyttig både til musikalske formål, og for utviklingen av spilleteknikken.

Vi håper å få Mats tilbake en av de nærmeste ukene, for å få en oppfølging, og komme enda et skritt videre. Vi har også toppmusikere på andre instrumenter, som kommer som perler på en snor utover våren. Så langt kapasiteten rekker, kan det også være plass til andre interesserte i forbindelse med disse besøkene.

Vi har også noen flere elevplasser på alle nivåer, fra nybegynnere t.o.m. ungdomskolealder. Vi er nå i gang med forsøk med barn helt ned til 6-7 år, som viser seg å være meget l vellykket. Ingen forkunnskaper eller spesielle ferdigheter er nødvendig. Ta gjerne kontakt på impromail@improbase.com