22. mars landet vi på Gardermoen med gjestene fra Sapporo. Der møtte vi også 12 år gamle Maja Kemp fra Østerrike, som skal spille trommer på turnéen. Litt jetlag, men humøret var på topp, og gjestene gledet seg til å treffe de nye elevene ved Improbasen.

Avdelingen i Oslo er et resultat av at Sparebankstiftelsen bevilget 600.000 til å lære opp et kull helt fra grunnen av, der det også skal utarbeides en fyldig dokumentasjon av metodikken, som i sin tur skal legge grunnlag for flere slike grupper rundt om i landet.

Dette ble første anledning for disse nybegynnerne mellom 8 og 11 år, til å prøve seg på samspill i et fullt band, og det var utrolig fasinerende å høre dem kaste seg ut i musikalsk kommunikasjon med garvede japanere, etter å ha spilt instrumentet sitt i bare 6-7 måneder. Dette var et utrolig interessant eksperiment, flere nysgjerrige tilskuere tittet innom, og til slutt ble det riktig så folksomt. Vi bestemte oss for å møtes igjen på vei tilbake fra Vestlandet, og avtalte noen låter vi kunne øve på i mellomtiden.

Da er Stavanger neste stopp, og publikum kan begynne å glede seg til å høre barnejazz av internasjonalt format.