Fra 2017 fikk vi støtte til Norsk-Islandsk kultursamarbeid fra Norsk Kulturråd. Vi har dermed kunne gjennomføre en rekke prosjekter med norske og islandske barn i begge landene, og vi har etablert en fast gruppe på Island som har deltatt på flere konserter og festivaler i Norge.

31. januar til 5. februar dro vi igjen til Island. Denne gangen dro Ayumi Tanaka og Odd André også til byen Akureyri helt nord på Island. Dette er den største byen på Island utenfor Reykjavik-området. Her ble vi svært godt mottatt av byens kulturskole. Først presenterte vi metodikken vår for personalet ved kulturskolen. Deretter hadde vi en meget interessant diskusjon med de islandske kollegene. Så hadde vi workshop, der hele 70(!) elever hadde meldt seg på. Dermed ønsker de nye vennene i Akureyri også å bli en del av nettverket, og vi diskuterer deltakelse på Kids in Jazz i Oslo.

I mellomtiden hadde tre elever fra Norge i følge med foreldre, tatt seg til Reykjavik for å øve til konsert i Nordens Hus, sammen med gruppen der. Tanaka og Elveland ble imidlertid værfast i Akureyri, så vi klarte ikke å samle troppene før selve konsertdagen. Dermed ble det svært hektisk med å få dette sammen, men vi kom i mål, og den nasjonsblandede gruppen spilte en strålende konsert for et entusiastisk publikum i Nordens Hus. Etterpå var det felles middag og sosialt samvær, med utveksling av gaver og hilsener.

Før hjemreisen dagen etter, ble det også tid til en felles utflukt i den særegne islandske naturen. Tanaka og Elveland ble imidlertid igjen en dag til, for å jobbe med nye islandske barn som ønsker å slutte seg til prosjektet. Snart venter nye samlinger både i Norge og på Island, og felles deltakelse på Kids in Jazz 2018 i Oslo.