Talenter i alle størrelser på Nasjonal Jazzscene

Stemningen sto igjen i taket da talenter i alle størrelser entret Nasjonal Jazzscene 21. oktober. Konsertserien på Victoria har blitt en institusjon i norsk musikkliv, og presenterer hver måned neste generasjon jazzmusikere i samspill med gjester fra inn- og utland. Tre av elevene våre spilte på et arrangement ved slottet uka før, og åpnet konserten med en smakebit av det de framførte der.

Så var det de yngste sin tur, og de imponerte igjen, denne gangen med en svært så frisk versjon av Jerome Richardson's Groove Merchant, med meget gode solistprestasjoner. Særlig var det mange som la merke til den unge bassisten Victor Sandvik, som både spilte melodi, hardtsvingende basslinjer og dypt harmonisk fundert improvisasjon på Ellington-klassikeren Satin Doll.

Så fikk vi flere perler fra ulike grupperinger av de mellomste elevene, igjen med svært gode solistpresentasjoner. Her imponerte Ida Reitan Arntzen med sin lyriske tolkning av Bill Evans-komposisjonen Waltz for Debbie så til de grader, at gjengen backstage lot seg inspirere til en spontan koreografi.

Imponerte gjorde også den helt nye, knapt 9 år gamle bassisten Selma Mia Wexels Riser, som allerede etter få uker har fått på plass det fingerbrekkende temaet Straight, no chaser av Thelonius Monk, og mere til, med både walking bass og improvisertel linjer der over HELE registeret.

Etter flere sterke prestasjoner fra de mellomste alderskullene, ble konserten avsluttet av gjengen som altså imponerte store deler av det kongelige hoff uka før. Denne gangen hadde vi også hentet inn den noe eldre, meget dyktige pianisten Sofie Zhang Larsen fra Esbjerg i Danmark. Sofie har spilt i Oslo med de eldre elevene våre en rekke ganger. Denne gangen ville vi utfordre både Sofie og resten av gjengen, ved å presentere henne i ulike konstellasjoner sammen med disse yngre elevene.

Og de skuffet ikke! Med både den intrikate Keith Jarrett-komposisjonen Wind-up, og Mingus-låten Fables of Faubus, fikk vi en 20 minutters kanonade med fri-improvisasjon, drivende komp, og tett kommunikasjon som virkelig viser at flere av disse er på vei inn i videre musikkutdanning. Flere bilder nedenfor.

Neste konsert i serien blir 18. november kl. 13:00. Billettlenke