I 2012 etablerte vi den første klubbscenen i landet, som er dedikert til de yngste jazzutøverne.  For en måned siden inntok konseptet hovedstaden, med en svært vellykket konsert på Nasjonal Jazzscene.

Neste konsert i serien blir lørdag 4. mai. Forrige gang presenterte vi en del gjester fra fjern og nær. Denne gangen vil publikum virkelig få en demonstrajon på hva Improbasens egne elever er gode for.

Først ut er en gitartrio med den 12 år gamle gitarkometen Jon Åge Huseby i spissen. Med seg har han bl.a. den oppfinnsomme trommeslageren Trym Saugstad Karlsen. Repertoaret strekker seg fra standardballader til Giant steps og African Village. Bandet får også besøk av den talentfulle pianisten Mira Youmans Aiwerioba, som er elev av Maren Selvaag.

Konserten varer som vanlig én time, opplegget er stramt og underholdende, med 20 minutter konsert, 20 minutter pause, og 20 minutter konsert. Etter pause får vi møte vokalsensasjonen Bethany Forseth. Hun er opprinnelig fra Oslo, men har bodd tre år på Kypros, og begynte å synge jazz der nede. Dermed blir dette første gang Oslo-publikumet får høre et sett med henne, og vi kan love en opplevelse helt utenom det vanlige, med nydelige jazzklassikere i moderne og svært så overraskende tapning.

Med seg har hun saxofonisten Jenny Frøysa og bassisten Karl Erik Huseby, som begge er på nasjonalt toppnivå for denne aldersgruppen, og den 13 år gamle trommeslageren Christine Lindgren, som mange har lagt merke til bl.a. gjennom flere TV-produksjoner på NRK.

Konsertserien er et samarbeid mellom Nasjonal Jazzscene og Barnas Jazzhus, som ble kåret til Årets Norske Jazzklubb i 2013.