26. september startet vi et nytt samarbeid med Nasjonal Jazzscene. Konsertserien Barnas Jazzscene blir et viktig supplement til de øvrige konsertene våre. Her vil vi presentere det beste fra de gruppene vi presenterer på Barnas Jazzcafé, og spisse dette med unge talenter fra hele landet, og enkelte besøk andre Europeiske land. Målsetningen er å bidra til økt rekruttering av unge jazz interesserte lokalt, nasjonalt, regionalt og internasjonalt.

Lørdagens konsert begynte med et dristig eksperiment, der to jenter på 8 og 10 år med største selvfølgelighet fremførte spontan, fri-improvisert musikk. Deretter fulgte en gruppe som spilte komposisjoner av Clifford Brown og Gerry Mulligan. Spennet og potensialet i elevmassen ble tydelig, da vi også fikk høre en 9-åring spille en Herbie Hancock-låt etter bare to spilletimer på piano. eretter tråklet Zaira (13) seg gjennom komplekse harmoniske strukturer med sin piano-trio, før første sett ble avsluttet med intrikate komposisjoner av av Tadd Dameron og Ornette Coleman.

Etter pausen ga 13 år gamle Sandra rene oppvisningen i harmonisk forståelse, framført med stor musikalitet, sammen med en kvartett med jenter helt ned til 8 år. Vi fikk også høre en 7 år gammel komet på piano, før kvartetten avsluttet konserten med Charles Mingus' særegne Fables of Faubus, med elleville fri-improviserte innslag.

Ekstra gledelig er det at vi såpass kort tid etter Kids in Jazz, klarer å fylle Victoria på nytt. Vi håper nå å kunne utvikle denne konsertserien videre i samarbeid med Nasjonal Jazzscene og samarbeidspartnere i Danmark og andre europeiske land. Neste konsert på Victoria blir 28. november, og spennende gjester står på plakaten.