1-11. oktober kunne vi endelig gjenforenes med kontaktene våre i Italia, og møte en rekke nye. Først gikk turen til Genova, der bassisten Giovanni Sanguineti ønsker å starte et jazztilbud for barn. Sanguineti har gitt ut en rekke album i eget navn, bl. a. med trommeslageren Ed Thigpen. Han er involvert i flere opplæringsprosjekter i Liguria, og ønsker et samarbeid for å bygge opp et miljø her.

Videre gikk turen til våre nære venner ved Siena Jazz, der vi denne gangen særlig jobbet med bassisten Elisabetta Tiezzi, som kommer til Norge i løpet av vinteren, for å delta på Barnas Jazzscene. Vi hadde også en rekke møter med Fabrizio Bai, som er ansvarlig for barnejazzsatsingen, der vi diskuterte framtidige prosjekter.

Deretter gikk turen til Jesi, øst for Ancona, på Adriaterhavssiden. Her driver den meget dyktige gitaristen Stefano Coppari musikkskolen Scuola di Musica Opus 1. De jobber med alle musikkformer og alle aldersgrupper, og har også et jazztilbud for voksne, som ledes av trompetisten Samuele Garofoli. Begge er svært kompetente jazzmusikere, og nå ønsker de å starte et tilbud for barn etter vår modell. De kommer til Oslo en hel uke i desember for å observere undervisningen vår, og diskutere metodikk og samarbeidsprosjekter. De vil også overvære årets siste konsert i serien Jazzbarna inntar Sentralen, der både Bjalla Beintudóttir Dalsgarð fra Tórshavn og Rhona Ustunel fra London deltar sammen med noen av de mest fremadstormende nye profilene våre.

Til slutt besøkte vi den pittoreske fjelllandsbyen Fiuggi, sør for Roma. Her har brødrene Leonardo og Nicoló i meget ung alder utviklet en genuin interesse for jazz. Leonardo prøvde vi å få med på Kids in Jazz allerede i 2019, etter at vi så en spontan opptreden på gata sammen med Paólo Fresu etter en konsert i forbindelse med Umbria Jazz. Datoene klaffet ikke da, og siden har pandemien stoppet flere forsøk. Dermed var det en utsøkt glede å få komme hjem til denne glade familien, der alle generasjoner overvar en fantastisk session som varte i flere timer. Leonardo kommer også til Oslo i løpet av vinteren, så her er det MYE å glede seg til!