13-17. mai hadde vi workshop og konsert i Siena i samarbeid med Siena Jazz, som har den mest anerkjente jazzutdanningen i Italia. Lederen Franco Caroni er en sentral skikkelse i europeisk jazz, og skolen har nå også fått interesse for barnejazz. De har etablert Peter Pan orchestra under ledelse av gitaristen Fabrizio Bai, og ønsker et samarbeid med oss om utvikling av metodikk.

Vi hadde en omfattende workshop i samarbeid med de italienske kollegene, der vi møtte alle elevene. Opplegget vakte så stor interesse, at den fremmadstormende bassisten Federica Michisanti like godt tok turen fra Roma, for å overvære begivenheten. Hun viste seg å være svært dyktig med barn, og vi etablerer nå et faglig samarbeid med henne.

16. mai hadde vi konsert med hele gjengen på den nydelige klubben Un Tubo, som drives av Giulia Almagioni. Her ble det svært godt samspill mellom de norske og de italienske barna. De påfølgende dagene ble det også tid til en tur til Roma, der vi hadde møter med Federica Michisanti og kollegene hennes. De har bedt oss lage en oversikt som de vil legge fram for St. Louis College of Music, med tanke på et samarbeid om å utvikle et jazztilbud for barn i den italienske hovedstaden.