Jazzungdommen

Søndag 14. november fortsetter Improbasens konsertserie på Sentralen. Denne høsten skal vi ta igjen SKIKKELIG for den reduserte konsertaktiviteten forrige vinter, og det blir faktisk to konserter både i november og desember, med en rekke spennende gjester fra inn- og utland.

Denne andre konserten er en del av den nye ungdomssatsingen vår, og vi får høre Erin Dahl Gaare på altsax, Guro Frøseth på bass, og Mina Toda Bernhardsen på trommer. Gjest fra Tromsø er pianisten Solveig Skogdal som har imponert Oslo-publikummet ved en rekke anledninger.

Både Solveig og Erin går nå på musikklinje i hver sin by, så disse er allerede i gang med utdanningsløpet. Formålet med ungdomssatsingen er nettopp å bygge en bro mellom disse tilbudene, noe som hittil har manglet både i Norge og i de fleste andre land.

Til sammen har disse ungdommene store bragder både bak seg og foran seg, med erfaring fra konserter og turnéer i Tyskland, Italia, Portugal, Japan og de nordiske landene. Repertoaret strekker seg mot det eksperimentelle, med komposisjoner av bl.a. Keith Jarrett, Lennie Tristano, Wayne Shorter, og den japanske pianisten Masako Hamamura.

Konsertserien på Sentralen er lagt til Produksjonsrom 1, som har Steinway-flygel, og er svært godt egnet for kammerjazz. Improbasen har spesialisert seg på å presentere unge jazztalenter på svært høyt nivå, noe som har gjort Oslo til et internasjonalt sentrum for barnejazz. Gå ikke glipp av neste generasjon jazzmusikere!

Improbasen er støttet av Kulturrådet, Sparebankstiftelsen DNB, Norsk jazzforum og Oslo kommune.


P1 (SENTRALEN)
SØNDAG 14. NOVEMBER KL. 15:00
BILLETTLENKE