Sesongavslutning med verdens yngste jazzband

18. desember avrundet vi sesongen på Sentralen med hele tre band, med gjester fra Siena, Tórshavn og Stavanger.

Først ut var Tarald Vilberg-Jansen og Sofia Reithaug-Stokkmo sammen med trommeslageren Klára Anna Josefsdóttir Abrahamsen fra Tórshavn. Tarald fra Skjetten har gjort kometkarriere i Improbasen denne høsten, og denne trioen leverte en imponerende rekke komplekse låter spilt med stor overbevisning.

Så kom en tilsvarende trio med Mia Wang, Sophie Wing Yin Chau også disse sammen med Klára Anna Josefsdóttir Abrahamsen. Mia og Sophie har også kommet som en storm inn i livene våre. De fant straks tonen med Klára Anna, og Sophie leverte en kraftoppvisning med Dave Brubeck's Blue Rondo a la Turk. Dette er en trio vi GARANTERT får høre mer til, og en rekke planer tar form!

Til slutt fikk vi høre Verdens yngste jazzband, med 9 år gamle Ipek Ziya fra Stavanger, sammen med Elsa Johanna Lie, den 8 år gamle gitaristen Caterina Cocco fra Siena, Victor Sandvik, og for anledningen igjen Klára Anna Josefsdóttir Abrahamsen. Dette bandet oppsto under Kids in Jazz i august, da sammen med Federica Lombardi og Valentina Marino, på piano og trommer, og er et band vi også har store planer for.

Da alt var over entret Elinor Brørby Placucci scenen sammen med Fred og Konrad Berge Neerland, og framførte et vakkert og fengende jule-potpurri, igjen loset trygt i havn, helt uten forberedelse av Klára Anna Josefsdóttir Abrahamsen. Vi fikk ikke noe bilde av seansen, men på bakrommet hadde det tydeligvis foregått både en fagprat, og andre mystiske ting