Stinn brakke da de yngste jazzbarna inntok Sentralen

Det var utsolgt for lengst da vi åpnet dørene for de yngste jazzbarna på Sentralen søndag 30. oktober. Vi fikk høre trompetisten Fred Berge Neerland, saxofonisten Elsa Johanna Lie, trombonisten Lydia Grønntun, bassisten Victor Sandvik, og trommeslageren Vilde Paulsen Tosterud.

Alle disse er født i 2012, og man skal vel lete vel og lenge både i inn- og utland hvis man i det hele tatt kan finne et komplett jazzband, med alle ingrediensene som skal til, på dette aldersnivået. Som om ikke dette var nok, hadde altså disse 9-10-åringene allerede hentet inn en gjest fra utlandet, i pianisten Federica Lombardi fra Ancona, som også er bare 10 år gammel.

Så snart vi hadde fått skviset inn noen ekstra stoler slik at alle fikk plass, klinte gruppen til med hele tolv jazzklassikere fra artister som Miles Davis, Paul Desmond, Clifford Brown og Cannonball Adderely, samt en meget eksperimentell versjon av standardlåten Love for sale. Bandet fikk strålende mottakelse av et meget entusiastisk publikum, og blir nok å høre MYE i årene framover, både i Norge og i Italia.

Flere bilder nedenfor.