Lørdag 23. september er det sesongpremiere på denne konsertserien, som har blitt en institusjon i norsk musikkliv. Her presenteres unge talenter i alle størrelser på landets hovedscene for jazz. Idéen til konsertserien ble lansert allerede i 2012, med flere konserter på Victoria. I 2014 foreslo Jan Ole Otnes å etablere en plattform som fremmer opplæring innen improvisasjonsmusikk for barn og unge. Den nylig avgåtte direktøren ønsket å undersøke hvilke synergieffekter et  tettere samarbeid mellom Nasjonal Jazzscene og Improbasen ville ha på barns mulighet til å få opplæring i improvisasjonsmusikk, og hva slags ringvirkninger dette kunne skape både for de to institusjonene, og for kulturfeltet, nasjonalt og internasjonalt.

Og du hadde rett Jan Ole! Serien har gitt, og gir fremdeles svært sterke synergieffekter, og ENORME ringvirkninger. Den har også mer enn noe annet bidratt til å gjøre Oslo til et internasjonalt sentrum for rekruttering av de yngste jazztalentene. Hvert år kommer en rekke talenter mellom 8 og 14 år til Oslo for å delta på disse konsertene. Den oppmerksomheten serien har fått internasjonalt, har også bidratt sterkt til at Improbasens elever kan reise på rene konsertturnéer i hele Norden, Sveits, Italia, Japan og andre steder. Det er også gjennomført tilsvarende konserter og serier både rundt om i Norge og i samarbeidslandene. Publikum strømmer på, hver måned, år etter år, og mange av de som spilte sine første jazzfraser her, har blitt med på andre talentsatsinger, og tatt fatt på musikklinje, og videre jazzutdanning.

På lørdag er vi på plass igjen, både med helt nye SVÆRT spennende utøvere, og med veletablerte stjerner innen barnejazzen. Få med deg neste generasjon jazztalenter!

NASJONAL JAZZSCENE
LØRDAG 23. SEPTEMBER KL. 13:00
BILLETTLENKE