17. oktober var det sesongåpning for konsertserien "Jazzbarna inntar Sentralen". Vi fikk høre Ida Reitan Arntzen på altsax, Johanne Kurverud Storløkken på piano, og Elias Reitan Artzen på bass, med gitaristen Bjalla Beintudóttir Dalsgarð og den 9 år gamle trommeslageren Klára Anna Josefsdóttir Abrahamsen fra Tórshavn som gjester.

Vi fikk høre komposisjoner av Thelonius Monk, Wayne Shorder, Wardell Gray og Miles Davis, elegant mikset med et fint knippe standardlåter.

Her ble det mange flotte solistprestasjoner, og selvstendig, svingende komp. Samarbeidet med Færøyene kom i stand etter at vi hadde et seminar på Nordens Hus i Tórshavn i juli 2019. Her fant vi gitaristen Bjalla Beintudóttir Dalsgarð, som siden har deltatt på en rekke prosjekter, og blitt en av de mest spennende profilene i det internasjonale nettverket vårt.

Siden har også trommeslageren Klára Anna Josefsdóttir Abrahamsen sluttet seg til, og vi har gjennomført en rekke workshops og konserter og en svært vellykket skolekonsertturné på øygruppen. Og mer skal det bli nå som ting åpner opp igjen. Bjalla kommer også tilbake i desember, for å delta på et nytt prosjekt.

Konsertene på Sentralen fortsetter med en rekke spennende grupper i november og desember. Datoer og flere detaljer her. Flere bilder nedenfor.