Etter flott initiativ fra Oslo Musikkråd, arrangerte vi en eksperimentell jazzkonsert i Sofienberg kirke 24. oktober. Formålet med initiativet er å gjøre byens flotte konsertkirker tilgjengelig for aktører på det frie feltet.

Vi synes dette er en spennende konsept, og mobiliserte noen av de mest erfarne elevene våre for å få en pangstart på kirkemusikk-karrieren vår. Vi inviterte også den flotte pianisten Amalie Bendixen fra Esbjerg i Danmark, og den spennende cellisten Marta Wallumrød Orning, som vi har samarbeidet med tidligere.

Sofienberg er en av de fineste konsertkirkene, og brukes svært mye til innspillinger, så dette ble en sterk kombinasjon. Konserten er en del av den nye ungdomssatsingen vår,  og denne gangen stilte BÅDE Erin Dahl Gaare og Lina Mosli Sæther på saxofon.

Dette resulterte i vakkert vekselspill mellom disse to erfarne improvisatorene, der de benyttet seg av akustikken i Sofienberg kirke, og skapte assosiasjoner til middelalderen.

På vibrafon fikk vi høre Lina Vindenes, som stadig imponerer. Både Lina og Erin går nå på hver sin musikklinje, og er allerede er i gang med utdanningsløpet.

På bass og trommer fikk vi høre Guro Frøseth og Una Stenbråten Harildstad fra Kolbotn, som er de to mest erfarne elevene våre. Una tok med de flotte klokkene Thomas Strønen skaffet oss for noen år siden, og bandt det hele sammen med vakre klangtepper og overganger.

Ekstra hyggelig var det å jobbe med pianisten Amalie Bendixen fra Esbjerg på Syd-Jylland igjen, som bidro med strålende solistprestasjoner. Amalie er også i gang med videregående skole nå, og kommer til å delta på en del av prosjektene knyttet til ungdomssatsningen vår framover.

Ayumi Tanaka medvirket også, og bidro også ved innøvingen av repertoaret, der fri improvisasjon, salmer og vakre jazzkomposisjoner smeltet sammen til en helhet, der hele kirkerommet ble tatt i bruk, -med sterkt fokus på samspill, kommunikasjon og kreativitet. Vi håper dette initiativet blir jobbet videre med, og vi har idéer til flere konserter i byens kirker. Flere bilder nedenfor.