Lørdag 21. april står to nye band på Barnas Jazzscene. Les mer

Barnas Jazzcafe er den første klubbscenen i landet som er dedikert til de yngste jazztalentene. Lørdag 21. april fortsetter suksessen med to nye band.

Granly/Huseby/Lindgren trio er en pianotrio med talentfulle Philip Johannes Granly (14) i spissen. Philip Johannes er vokst opp med jazz rundt seg, og det merker man, når denne brilliante pianisten legger i vei. Inspirasjonskildene strekker seg fra Oscar Peterson via Bill Evans til Keith Jarrett, og vi får høre både standardlåter i oppdatert innpakning, og orginalkomposisjoner fra jazzens gullalder.

Med seg har han den bunnsolide bassisten Karl Erik Huseby (14) og trommejenta Christine Lindgren (12), som kom på alles lepper da hun ble portrettert av NRK tidligere i vinter (se video)

Det låt kanon-bra da denne trioen satte hverandre i stevne forleden dag. Philip Johannes og Karl Erik snirklet seg smakfullt gjennom alle tenkelige substitutter på klassikeren All the things you are. Så satte 12 år gamle Christine seg bak trommene, og fargela hele rommet med farger vi ikke visste fantes...

Frøysa/Byrding kvartett frontes av altsaxofonisten Jenny Frøysa (14) og trombonisten Line Byrding (14). Jenny Frøysa har forbauset kremen av norske jazzmusikere med å tråkle seg gjennom umulige låter som Nefertiti, og Giant steps med største selvfølgelighet. Line Byrding plukker med seg det meste på gehør, og disse to jentene har denne gangen funnet sammen i cooljazzens univers.

Igjen får vi høre Karl Erik Huseby (14) på bass, denne gangen sammen med trommeslageren Trym Saugstad Karlsen (14), som med sitt luftige og oppfinnsomme vispekomp skaper assosiasjoner til de klassiske kvartettene til Gerry Mulligan, Lee Konitz, Warne Marsh m.fl.

Intimscenen til Barnas Jazzhus finner du i Kråkstadveien 130, 2. etasje.