Lørdag 22. oktober var det igjen konsert på Nasjonal Jazzscene. Konsertserien er et samarbeid mellom Improbasen og Nasjonal Jazzscene, og presenterer de yngste jazztalentene, på landets hovedscene for jazz. En faglig suksess har det vært hele tiden, men at det gradvis har bygget seg opp til å bli en publikumsuksess som fyller Nasjonal Jazzscene hver måned, er aldeles overveldende.

Denne gangen fikk vi høre mange av pianistene ved Improbasen. Først ute var 9 år gamle Elias Reitan Arntzen, som stilsikkert og fantasifullt framførte Miles Davis-klassikeren Walkin'. Zaira Ezpeleta tråklet seg elegant gjennom harmoniene på tre komplekse standardlåter. Den 10 år gamle saxofonisten Lina Josefine Mosli Sæther fikk mye applaus for sine soloprestasjoner, og trommeslageren Emma Østberg imponerte gjennom hele konserten.

Deretter kom de som perler på en snor, med komposisjoner av Charles Mingus, Clifford Brown, Chick Corea og mange fler. Neste konsert i serien, blir 19. november. Da får vi besøk av trommeslageren Rikako Suzuki fra Tokyo. Hun skal gjøre workshops både i Tromsø og i Oslo, og vil sette fokus på de unge, talentfulle trommeslagerne ved Improbasen på november-konserten.

Serien fortsetter også med månedlige konserter i vårsemesteret, med besøk fra Portugal, Sverige, Tromsø, Hemsedal, Stavanger, og mye mer. Før dette, blir det også en meget spesiell julejazzkonsert 11. desember. Barnas Jazzscene har blitt en institusjon i norsk jazzliv, som rekrutterer ikke bare morgendagens utøvere, men også morgendagens publikum.