. april hadde vi workshop på jazzklubben J-Flow i Tokyo. Samarbeidet startet allerede sommeren 2015, da vi besøkte klubben første gang. Vi fant ut at vi hadde mange felles målsetninger med å rekruttere unge jazzinteresserte, og ble på tross av den noe spesielle reiseavstanden, enig om å sette i gang et samarbeid.

Selv om den første workshop'en foregikk på dagtid, hadde mange meldt seg på. Mange unge spiller i storband i Japan, men det er ikke så vanlig (der heller) at barn spiller improvisasjons-basert samspill i småband. Dermed var aldersnittet noe høyere enn vi er vant til, med mange fra ungdomsskole og musikklinjer, og også noen universitetstudenter, og til og med unge, profesjonelle musikere. Ekstra gledelig var det at Umi Furuhata, som var en av hovedartistene ved Kids in Jazz i Oslo i 2015, dukket opp. Umi besøkte også Hemnesjazz med oss i fjor, og var i Norge første gang allerede i 2012, så hun er en utøver vi har fulgt lenge. 

Det instrumentaltekniske nivået er høyt i Japan. De har også gode grunnleggende kunnskaper om musikk, en naturlig glede ved å spille, og en fantastisk holdning til å tilegne seg nye kunnskaper. Dette gjør at man raskt oppnår gode resultater, og rask framgang både på individuelle prestasjoner og samspill. Arrangørene var også svært fornøyd. Nå går turen videre til Sapporo, men vi har ny workshop på J-Flow allerede 12. april.