Barnas Jazzscene

En lørdag hver måned har vi konsert på Nasjonal Jazzscene. Her presenterer vi det siste repertoaret fra Improbasen’s elever, ofte med gjester fra inn- og utland. Konsertene begynner 13:00, og konsertserien har blitt en institusjon i norsk kulturliv. Neste konsert i serien blir:

Barnas Jazzscene 27. april kl. 13:00. Billettlenke

Nedenfor kan du lese rapporter fra noen av de konsertene som er gjennomført.

Gjestene imponerte

Gjestene fra Italia, Færøyene og Stavanger imponerte stort da Barnas vinterjazzfestival startet med fullt hus og stormende jubel på Nasjonal Jazzscene. Festivalen fokuserer på de yngste aldersgruppene, og vi fikk høre trompetisten Ipek Ziya fra Stavanger i samspill med gjester fra Italia og Færøyene.

Fra Ancona kommer pianisten Federica Lombardi, og fra Sandavágur på Færøyene, kommer saksofonisten Jasmin Halldóra Magnusdóttir á Stongunum. Alle disse opptrer i en spesielt sammensatt gruppe, sammen med gitaristen Caterina Cocco og trommeslageren Valentina Marino fra Siena.

I dag får vi høre hele det imponerende repertoaret deres når minifestivalen avsluttes med konsert på Sentralen.

SENTRALEN
SØNDAG 3. MARS 15:00
BILLETTLENKE

Barnas vinterjazzfestival i gang

Barnas vinterfestival kunne ikke fått en bedre start enn knallkonserten på Nasjonal Jazzscene i dag! Her var det topp innsats fra både liten og stor, og gjestene fra Italia, Færøyene og Stavanger imponerte stort.

Det gjorde også de som utgjør kjærnegruppen for denne festivalen, og i morgen er de klare for en helt egen konsert på Sentralen, der de yngste aldersgruppene står i fokus.

I tillegg til gjestene fra Italia, Færøyene og Stavanger, får vi høre Elsa Lie, Fred Berge Neerland, Lydia Grønntun og Vilde Paulsen, presentere en hel avdeling med Basie- og Ellington-låter. Vi får også høre dem som solister sammen med de utenlandske gjestene.
SENTRALEN
SØNDAG 3. MARS 15:00
BILLETTLENKE

Strålende åpning på jubileumsåret

Det ble en strålende sesongåpning på Nasjonal Jazzscene 20. januar. Dene gangen ble det betydelig yngre alderssnitt på kompet enn planlagt, men sannnelig kom de i mål, og det med glans!

Åpningslåten var inspirert av at den nye direktøren på Nasjonal Jazzscene (helt sikkert utilsiktet) for noen uker siden minnet oss om den lille perlen av et album, Night lights, som inneholder en del intrikate komposisjoner av Gerry Mulligan. Dette albumet skal vi da sannelig hente flere låter fra i løpet av jubileumsåret.

Som annonsert på forhånd, hadde vi denne gangen litt tilfeldig, fordypet oss i flere låter av legendariske saxofonister som også har markert seg som komponister. Neste låt var hentet fra et annet av album, nemlig Oliver Nelson's The blues and the abstract truth, som forøvrig inneholder mange fine sprell fra Eric Dolphy.

Så fulgte nydelig musikk av Steve Swallow, før de yngste slapp seg løs med Sonny Stitt-låten Happy faces. Neste "saxofonist-komposisjon" var den harmonisk krevende Along came Betty av Benny Golson, før den 9 år gamle bassisten Selma Mia Wexels Riser igjen imponerte med en avdeling sammen med noen av de yngste utøverne.

Vi fikk også en ny kraftsalve fra Mia Wang og Sophie Wing Yin Chau, som blant annet framførte den fingerbrekkende Lester Young-låten Tickle toe. Elinor Placucci rammet det hele inn med komposisjoner av bl.a. Charles Lloyd, denne gangen sammen med den yngre Johanne Kurverud Storløkken og Eira Slettevoll Ellingsen.

Dermed var 10-års feiringen i gang, med strålende oppmøte i sprengkulda, og til og med besøk fra tidligere deltagere som nå er langt på vei i musikkutdannelsen. Neste konsert i jubileumsåret blir allerede 10. februar, så her er det bare å glede seg!  Billettlenke her

Konsertserien er støttet av Kulturrådet. Flere bilder nedenfor:

Foto: Vivien Lu

10-års jubileum for Barnas Jazzscene

I år er det 10-års jubileum for konsertserien Barnas Jazzscene. Tenk på det! 10 år med månedlige konserter på hovedscenen for norsk jazz. FOR en rekrutteringsarena! Flere av de som har vært med på denne reisen, er allerede profesjonelle jazzmusikere.

Første konsert i jubileumsåret kan du oppleve allerede 20. januar, med unge talenter i alle størrelser. Også denne lørdagen blir det mye nytt repertoar. Litt tilfeldig er det mange låter av legendariske saxofonister som også har markert seg som komponister, med et stort spenn, fra Gerry Mulligan og Benny Golson, til Charles Lloyd og Ornette Coleman.

Få med deg neste generasjon jazzmusikere!

NASJONAL JAZZSCENE
LØRDAG 20. JANUAR 13:00
BILLETTLENKE

Lina tilbake på Nasjonal Jazzscene

Saxofonisten Lina Mosli Sæther er tilbake i manesjen når vi avslutter en strålende sesong på Nasjonal Jazzscene på lørdag. Denne gangen skal vi utfordre både Lina og de andre med å framføre noen av de låtene hun spilte med den danske pianisten Amalie Bendixen sammen med noen av disse yngre utøverne.

Mia Wang og Sophie Wing Yin Chau er tilbake etter suksess på Færøyene, og vi får høre utdrag av det de spilte der, denne gangen sammen med den langt mer erfarne trommeslageren Una Stenbråten Harildstad. Det blir også masse annet snacks, og KANSKJE en julelåt eller to, ettersom det nå nærmer seg veldig.

NASJONAL JAZZSCENE
LØRDAG 16. DESEMBER 13:00
BILLETTLENKE

Tilbake til normalen

Lørdag 16. oktober er det klappet og klart for ny konsert på Nasjonal Jazzscene. Les mer

Sesongpremiere for Barnas Jazzscene

Allerede 14. september braket det løs med høstens første konsert på Nasjonal Jazzscene. Les mer