11-13. november tok vi med trommeslageren Rikako Suzuki til Tromsø. Hun er freelance musiker i Tokyo, og er i Norge ti dager, for å delta på en rekke prosjekter.  Fra fredag jobbet vi med ulike grupper i samarbeid med Tromsø Kulturskole. Vi fokuserte mye på en trio vi har tenkt å satse en del på framover, og jentene fant straks tonen.

På lørdag jobbet vi med en sekstett, og også her falt tingene på plass meget fort. Det ble også tid til en lunsj-konsert på Kulturskolen, med meget fine prestasjoner. Det var tydelig at bandmedlemmene ble inspirert av Rikako's kommunikative og inkluderende spillemåte. Her ble det tatt voldsomme steg framover på rekordtid.

Etter meget intense økter gjennom hele helgen, var det klart for konsert på det tradisjonsrike "live"-stedet Prelaten. Her deltok også to andre dyktige band fra kulturskolen. Det hele ble lagt meget godt til rette av skolens medarbeidere med allestedsnærværende Elin Skogdal i spissen, godt hjulpet av bassisten Dag Okstad m.fl.

Da konserten startet var lokalet fullt. Igjen var det som om trommespillet bar medmusikantene fram, og samtlige grupper presterte langt over det man skulle forvente etter få dager samkjøring. Flere av låtene ble introdusert for gruppene samme dag som konserten, så dette er ungdommer som tar det meste på strak arm. Vi fikk høre alt fra vare balladetolkninger, via komplekse standardlåter og spenstige latinlåter, til Coltrane's klassiker Giant steps. Soloprestasjonene kom som perler på en snor, så her er det meget stort potensiale for videre talentutvikling.

I tillegg til kulturskolens bidrag, er prosjektet støttet av Nordnorsk Jazzsenter. Planen er å utvikle trioen videre, samarbeide med krefter i Finnmark og andre steder i landsdelen, og bygge opp en gruppe som kan opptre på festivaler og andre arrangementer. Vi har også konkrete planer om å føre disse dyktige jentene sammen igjen i forbindelse med Youth Jazz Festivalen i Malaysia i mai 2017.