Metodikkpresentasjon på universitetet i Stavanger

3. november presenterte vi metodikken vår på universitetet i Stavanger, i anledning Vestnorsk Jazzsenters 25-års jubileum. Presentasjonen foregikk på avdelingen for kunstfag i Bjergsted, der vi ble svært godt mottatt av gamle og nye venner og kolleger, i den flotte Eikenes-salen.  Vestnorsk Jazzsenter hadde gjort et strålende forarbeide ved å samle noen av de fremste kreftene innen jazz og musikkutdanning i regionen.

Under vår presentasjon la vi vekt på hvordan vi kommer i gang i veldig ung alder, og jobber med ulike pedagogiske tilnærminger til improvisasjon og gehørbasert samspill. På programmet videre sto Benedicte Maurseth, Mattias Solli, Sigbjørn Apeland, Hildegunn Øiseth, Jens Torolf Larsen og Camara Lundestad Joof, med viktige og interessante temaer som metodikk, rekruttering, mangfold og kjønnsbalanse. Mellom slagene rakk vi også en kjapp prat med ledelsen i Maijazz, og ble enig om straks å begynne å legge detaljene for neste års Mai Jazz Kids. Det ble allerede nå tid til en session med 9 år gamle Ipek, som vi møtte første gang på årets festival i Stavanger. 

Ipek deltok også på Kids in Jazz i Oslo i august, der hun gjorde stor suksess sammen med tre jevnaldrende jenter fra Italia. Noen av disse kommer til Oslo i desember. Dermed benyttet vi denne anledningen til å gjennomgå en del nytt materiale de kan framføre når de møtes igjen. Vi har også planer om å samle den norsk-italienske gruppen med Ipek i spissen i forbindelse med Maijazz Kids i mai 2023. Ipek fant også tonen med de noe eldre jentene vi hadde med til Stavanger denne gangen, så her kommer mye til å skje i årene framover.

Etter presentasjonen var jentene våre skjønt ening om at rogalendingene er noe av det mest imøtekommende publikum vi har møtt! Det skal sies at tonen ble noe spakere da vi etter endt oppdrag måtte finne sjøveien til Bergen. Men etter å ha rullet oss over Boknafjorden, kom vi etter hvert fram vestlandshovedstaden, og du kan lese mer om de herlige dagene vi fikk i Bergen her