Etter sesongåpningen på Sentralen 17. oktober, hadde vi faktisk en konsert til (!) Love songs for Afghanistan er et internasjonalt arrangement med konserter i flere land, som arrangeres i solidaritet med musikere, musikkpedagoger og musikkelever i Afghanistan.

Norges Musikkhøgskole var arrangør for konserten i Norge, og arrangementet fant sted i NMH's storstue Lindemansalen. Initiativtaker var Guro Gravem Johansen, som har et brennende engasjement både for musikkutdanning og for internasjonal solidaritet.

Vi fikk høre flotte innslag fra afghanske kunstnere og elever ved NMH, og en sterk, saklig og imponerende fremført appell ved Samina Ansari. Før vårt innslag refererte Guro Gravem Johansen fra dokumentaren "I am my song" som beskriver arbeidet ved Afghanistan National Institute of Music (ANIM). Her påpekes viktigheten av, og retten til å kunne drive med musikk og musikkopplæring. Johansen refererte også til barnekonvensjonen som fastslår alle barns rett til å delta i kunst og kulturliv, til å være kreativ, og skape.

Du kan se hele den flotte konserten nedenfor (vårt innslag starter ca. 37:18)

Du kan lese mer om bakgrunnen for konserten her, og på NMH's nettsider
Du kan donere her